Önemli not: TEB = Türk Eczacılar Birliği
Merhaba arkadaşlar.
Ben bir addison hastasıyım. Detayına girmeyeceğim. Kısaca, ömür boyu kullanmam gereken bir ilacım var ve bu ilaç yurt dışından geliyor. Eczanelerde satılmıyor. Türk Eczacılar Birliği vasıtasıyla temin edebiliyoruz. Fakat bu ilacın temininde sürekli sorunlar yaşanmakta. Bayram geliyor, ilaç yok. Darbe oluyor, ilaç yok. Döviz artıyor, ilaç yok. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir durumda hiç bir bahaneyi kabul etmiyorum. Şartlar ne olursa olsun, ilacımı sağlıklı bir şekilde temin edemiyorsam bu kurum işini iyi yapmıyor demektir benim için.
Allah'a şükür benim elimde fazladan bir miktar ilacım var fakat bu hastalığa dair gruplarda bir kaç aydır ilaç sıkıntısının yaşandığı söylenmekte. Bu sefer ki nedenini Allah bilir. Fakat biraz önce rastladığım bir habere bakacak olursak
ilgili kurum ihtiyacı olanlara ilaç temin etmek için çalışacağına üzerine vazife olmayan işler peşinde koşmakta.
Bknz:
Teb'in son günlerde yaşanan kayyum atamalarına dair açıklaması
Yahu insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için senden ilaç beklerken senin uğraştığın işlere bak? Bu açıklamayı yapmak size mi düştü?
Gelelim asıl konumuza... Konuyu buraya neden açtım? Konuyu ilk olarak ilgili gruplarda gördüm ve bunun üzerine ekşisözlük'te bir başlık açtım. Fakat gel gelelim faydalı bir konu olduğundan dolayı ekşisözlük'te hiç ilgi görmedi. Gruptakilerden utandığım için de başlığı sildim. Belki buradaki arkadaşlar sayesinde ilaç bekleyen arkadaşların sesini duyurabilirim diye düşündüm. İlgili grubun twitter adresi var ve retweet şeklinde desteklerinizi bekliyor. Bknz:
https://twitter.com/addisonlular/sta...20783460249602
Onun dışında "
İşine bak @TEBKurumsal Addison hastaları ilaç bekliyor! @sagliklicozum @saglikbakanligi #kayyum" şeklinde tweet atabilirsiniz.