Serbest çalışan arkadaşlara önerim; Kendiniz için bir saat ücreti belirleyin.
Zaten saat ücreti belirlerseniz, Bu tarz sorunlar ortadan kalkar.
Hizmet sektöründe pazarlık; Hizmetin kalitesini düşürür...
Ben hizmet alırken asla pazarlık yapmam, durumum varsa işi yapacak kişinin teklifinden daha yüksek ücreti ben teklif ederim.
Örneğin; Logo için biriyle anlaştım 100 TL teklif verdi, 125 TL vereyim biraz daha fazladan ilgilenin lütfen derim.
Evet, konuyu ciddiye alacak olursak güzel bir yerden girdiniz.
Bu işi yaparken sigorta, yol, yemek gibi ücretleri vermeyecekleri için yevmiye bazlı da düşünelemez bir iş olarak görüp, ÖZEL SAATLİK KURS verir gibi değerlendirmekte fayda var.
Ekstra : Kurumsal şirketlere yapacak olursanız yıllık gelir bütçesinide göz önüne almanız gerekir. Şöyle örneklendirelim : 8 odalı butik bir otelin web siteye ihtiyacı var ve bu otel sezonda 80 bin tl kazanabilecek potansiyelde. Diğer tarafta 400 odası olan daha lüks bir otel var ve sezonluk 12 milyon $ kazanıyor. bu durumda işler değişiyor.
Sezonda 80 bin tl kazanan bir otelin web site için yıllık ayıracağı bütçe maximum 2 bin tl iken, diğer 400 odalı 12 milyon $ kazanan otelin site için ayırdığı bütçe 40 bin $ olabiliyor.
not : günümüzde en basit tek sayfa modelli bir web sitesi 1.250 tl den aşağı yapılmamalı diye düşünüyorum.