konuyla alakası yok ama darbe vs durumlarında banka paranıza el koyma gibi durum söz konusu oluyormu
Bankalardaki mevduat 100 bin liraya kadar ( bu değerdeki dolar, altın vs farketmez) devlet garantisi altındadır. Yani banka batsa bile tmsf bunu size öder.( hemen ödemez o ayrı konu)
darbe vs gibi olağanüstü hallerde bankadaki paraya el koyma gibi bişey olmaz.
Ha şu olur mesela altın veya döviz neyse derki bugünkü fiyatla hepsini tl olarak aldım. Tl olarak paranızı zamanla ödeyeceğim. Sizin kaybınız da işte bu zorunlu satın alma ile paranızı alma arasında geçen süredeki fiyat artışları olur.
Tabi bu dediğim senaryo çok uç bi senaryo. Bunun olması için darbe falana gerek de yok. Kriz var bunu yapıyorum der olur biter.
Su da olabilir: bankalardaki tüm mevduattan %10 vergi kesiyorum der geçer gider. Birşey diyemezsin.
Benim fiziki tavsiye sebebim daha çok şu nedenle:altın hesapta olunca yani bi iki tık işlemi ile paraya çevrilmesi mümkün olunca şeytan dürtüyor en ufak ihtiyaçta yatırımdan vazgeçilip satılıyor. Ama fiziki olunca bi kenarda durunca insan bazen unutuyor bile..m