ilk askeriyeye giriyon Selamın Aleykum Sırada bekleyip bölük bölük ayarlıyorlar Koğuşlar belli oluyo dolaplara eşyalı koyuyon filan derken kıyafetler için tekrar toplayıp goturuyorlar sizi derken ilk gunun heyecanı öyle bitio gibi bişi akşam yemeğine yetişirsiniz sanırım erken gitmene gerek yok çokta geçte gitme tabiki Askerliğin yaklaşık ilk 3 günü evraklar ile geçiyor kagıt muhabbetıne oyalanıyorsunuz. En sonki kagıtlar zarfta toplanıp asteğmene gittiğinde sohbet sırasında rahatsızlıgın varmı diye soruyor orda Tırnak batması gibisinden hastalık türet. Eğitimde rahat etmen için fıtık vb gibi bişiler var ise rapor istiyorlar haberin olsun o gibi konularda paso yatıştasın yani zaten yapıtıgınız bişi yok 2. haftasında sılah atışı oluyor. Ondan oncesinde para yatırmak için İban istiyorlar Bilmiyorum deyip kenara ayrılanların arasına girersen 1 gun daha yırtarsın Bankaya götürüyorlar çunki Sıra gelene kadar akşam oluyor veyahut öteki güne sarkıyo . Son hafta full eğitim [ Yemin töreni için ] Yemin törenine katılmayan arkadaşlar 1 gun oncesinde yemin toreni yapıyorlar onlarda tören günü angare işler yapıyor. Yatakların çarşaflarını toplamak gibi. 25.BD yaptım bende güzeldi fazla kasmaya gerek yok eğitimlerde kaçabilirsin. BD numaralarını alıyorlar fakat icraat yok kafana göre takıl kasma Hele içlerinde torpilli varsa hepten koyar adama sen eğitime giderken adam çarşıda dolanıyor geziyor eğlenio kafana göre takıl gitsin ustad. Şimididen hayırlı teskereler. Bizim Künyeleri bilem vermediler nasıl askerlikse bu