Rijndael adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@fatihcantaylan;

Ben 6 sene once yaptım askerlik bilecikten istanbula geldim. Evci izinine.
Ve ayni bölüğümüzde bilecikte evciye çıkan tertiplerim vardi.

Ben yasadigima mi inanayım size mi hocam

Dediğim gibi haftasonlar garnizonu terketmeme şartı ile cumartesi-pazar günleri her turlu evcisine çıkabilir.

Pazar gunu saat 5 den once tekrar birliğine girmelidir.

Doguya gittiği zaman hafta sonu evciye mi çıkacak bu adam ?

2 yıl önce samsun - diyarbakır yaptım samsun acemi birliğinde izin yok acemi askere değil evci düğün izni bile vermediler ki ablam evlendi ben gidemedim. Diyarbakırda doğuda (Diyarbakır batı sayılıyordu ben askerden ayrılırken 15 temmuzdan 2 ay önce doğu sayıldı batı olduğu için uçak bileti almıyorlardı otobüs veriyorlardı) askerin izni yok evci olması içinde ailesinin baya caba sarf etmesi lazımdı yani zorluğun sebebi de rütbeli ne askere ne ailesinin başı belaya girmesin bana sarar diye istemiyordu. Çünkü o bölgelerde terör dolayısı ile değil asker rütbeli bile dışarı çıkmasını istemiyorlardı. Ben gittikten 1 hafta sonra uçak bileti zorunluluğu geldi hatta.Ben karargah askeriydim iyi bilirim askeriyedeki işleyişi . doğuda asker garnizonu bırak dışarı çarşı izni yasak cumartesi pazar bile neredeyse utanmasalar iş vereceklerdi. Zor ama güzel bir usta birliği yaptım.

konu usta birliğin de aldığı izin değil acemi de evci izni alması evci izni almanın şartlarını araştırın bence samsunda ailesi orada olan adama vermediler siz ben aldım diyorsunuz. 5 yıl önceki şartlarla şuan bir değil bakın ben sizden daha sonra yapmışım sadece 2016 yaptım.