Eğer kuracağınız programın reposu var ise onu gerekli bölümde make edebilirsiniz. Kurduğunuz programlar Windowsdaki gibi tek klasöre gitmiyorlar usr/bin usr/bin/lib vb şekilde dağılıyorlar. Ben de uzun zamandır root dir de yer açmak istiyorum ancak bu bi sorun, dolayısıyla ya hdd ye kurun ya da repodan yükleyin maalesef başka çözümünü bulamadım
Hocam valla bende çözemedim, sadece chrome'un cache'si çok fazla yer kaplıyordu, onu kısayol haline getirip orjinalini SSD'de tutarak sadece yolunu orjinal cache klasöründe tuttum, nasıl yaptım tam bir bilgim yok googlea 'linux change chrome cache dir' yazınca çıkar.
Linuxda çok iyi değilim o yüzden make vs. kullanmayı pek bilmiyorum, genelde gerekli yazılımları .deb uzantılı varsa indirip kuruyorum yada store'dan kuruyorum. O yüzden manuel kurma gibi bir olayım yok maalesef. Bende indirilen dosyalar cacheler vs. ıvır zıvırı hdd'de tutuyorum mecburen.
Yoksa windows'a geri geçeceğim de çok customize ettim sistemi, font rendering'ine kadar değiştirdim harika bir şey oldu benim için geçmeye kıyamıyorum