Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mustafa murat coşkun hocanın kursu vardı. İlk youtube'da paylaştı sanırım youtube'dan incelemenizi tavsiye ederim.
Not : Youtube HTML/CSS ile başladım ( 2 yıl önce )
sonra python dikkatimi çekti ve Mustafa murat coşkun hocanın python kursunu aldım. 6 ay kadar sürede aralıklarla izledim ( OOP Bölümüne kadar ) ve hocanın verdiği algoritma sorularını çözdüm.
1-1.2 Yıl öncesinde python'dan edindiğim bilgiler ile PHP Bir script yazdım ( Araştırarak ). syntax farklıydı ama mantık aynı şekilde ve ilk yazılımım 2.5 ay sürdü.
Tabii sıfır php bilgisi ile araştırarak yazdığım için bayaa kötü olmuş O Yazılımdan ( 3x.xxx ) miktarlarda gelir elde ettim.
Sonra Tayfun Erbilenin PHP Kursunu aldım ve PHP Çalışmaya başladım Bootstrap ( İlk script yazarken araştırarak kullanmıştım ) öğrendim.
Veri tabanını OOP Kullanarak daha düzenli şekilde yeni yazılımımı yaptım ( Yine makarna kod ). Sonra 5-6 ay kadar hiç yazılım yapmadım ve ufak defek denemeler ile PHP'de kendimi geliştirmeye baktım.
Zaman geçtikçe mantığını daha iyi anlıyorsunuz ve kod yazmadan kendinizi geliştiremiyorsunuz.
Zamanla Laravel FW 'ü ile tanıştım ( Kullanmıyorum ) ve OOP/FW Mantığını anlamaya çalıştım ( İlk yazılımımda anlayamadım ).

Şuan Slim FW'ünü kullanıyorum react js, vue js, react native, ruby, python, R, Java, PHP, C aklınıa gelebilecek çoğu dili inceledim.
Son olarak eklemek isterim ki Bir programlama dilini öğrenince diğerleri kolay kelimesine kısmen katılıyorum. PHP Öğrenirseniz Python kolay ama React değil. Bir programlaam dilini bilip diğerini anlayamazsanız sorun sizde değil şahsen ben 1 yıldır react js'i anlayamıyorum