merhaba arkadaşlar iyi forumlar herkese,
öncelikle " sektörü bilen kendisi yapar kimse paylaşmaz hocam" yazacak arkadaşlar zahmet etmesin farkındayım ben de durumun böyle olduğunun fakat öğrenmek istediklerim biraz daha kısıtlı şeyler olacak.
yıllardır bu işin içinde biri olsam da hiç bir zaman adsense gelirli bir websitem olmadı. Sürekli olarak kurulum aşamasında kaldım veya yarıdayken satmak zorunda kaldım. Şuanda yeni bir projeye başlamak istiyorum fakat sektör, dil gibi şeyler konusunda sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Öncelikle şunu belirtmem lazım ki adsenseden beklediğim gelir aylık 100 tl falan. Sadece emek vermek ve az da olsa karşılığını aldığımı görmek istiyorum. Öğrenci olduğum için kendi çapında giderlerini karşılasa ve uğraştırken eğlendiğim bir proje olsa yeterli olur. Sorularım şunlar olacak ;
- İçeriklerini tamamen kendim özgün olarak girdiğim bir Türkçe siteyle bu miktarlar ne kadar sürede kazanılabilir? Bahsettiğim kalibrede gelir getirebilecek olan sektörler nasıl tespit edilebilir ? Popüler durumda olan finans vb sektörlere girip rekabetin altında ezilip moral hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.
- Yabancı bir site kurmaya kalksam bunu tek bir site ile halledebilir miyim? Yoksa birden fazla site ile mi bu işe atılmam gerekiyor.
İnternet üzerinde yaptığım araştırmalarda sektör farketmeden düzeli içerik girilen sitelerde bu rakamlara çok kolay ulaşılabildiğine dair yazılar gördüm fakat çok inandırıcı gelmedi. Sizin de yorumlarınızı görmek istedim.
Açıkcası bu konuyu açmamda beni en çok etkileyen şey de popüler olan yüksek getirili kategorilerden uzak durmak çünkü gelir yükseldiği gibi rekabet de çok fazla seviyede artıyor.
Şimdiden iyi niyetiyle olumlu, olumsuz cevap atan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım benim gibi bu konuda soru işaretleri olan insanlar varsa onlarında kafalarındaki işaretler silinir.