Çapari olarak kendi takımını yapmak her zaman daha az maliyetlidir. Ancak çapari bağlamak biraz el becerisi ve tecrübe ister. Birkaç denemeden sonra daha iyi takım yaparsınız.
İğne numaraları tutacağınız balık ile ilgili. Örneğin palamut için bu dönemde 2 numara iğne kullanılır. Eylül'de 2 numara küçük gelir, av yapman zorlaşır, 3 numara kullanırız. Ekim gibi eğer palamut irileştiyse 4 numaraya geçeriz. Bu mantık istavrit, çinekop vs tüm çapari balıkları için geçerli.
İğnenin yanındaki sayılar iğnenin modeli. Mesela 1404 ile 1402 farklı model iğneler, birinin sırtında çapaklar var diğerinde yok.
Peki usta atıyorum 2/0 kullanıyorum bu aralar büyük diye ama 2/0 kullanmalımıyım onu bilmiyorum balıklarıda tam tanımıyorum avlandığım yer ne veriyor bilgim yok ne gelirse diye atıp bekliyorum. bu konuda kendimi nasıl geliştirmem lazım ? Birde bu n11 de bakıyorum bir sürü iğne markası bir sürü iğne numarası bir sürü kod dolanıyor bu iğne konusu bu kadar karmaşık mı gerçekten yoksa banamı öyle geliyor ? Misal iki farklı numara söyledim birinde çapak var diğerinde yok dediniz bunun hangisi daha iyi ? çapaklı mı almalıyım diğerinden mi ?