Sen "TR'den tıklama yapmasının bir anlamı yok." diyorsun. GİB var diyor. Parayı kazanan (sen) Türkiye'de. Sunduğun hizmeti kullanan kişi Türkiye'de. Aracı firmanın yurt dışında olması bunu değiştirmiyor. Keşke böyle olmasa tabi
Arkadaşlar sunduğum hizmeti kullanan kişi TR'de değil, ben Google'a hizmet sunuyorum, reklamı tıklayan kişiye hizmet sunmuyorum. Faturamı Google'a kesiyorum, reklamı tıklayan kişiye değil. Bakanlık örneğinde şöyle açıklamış:
Alıntı
Örnek 3 : Türkiyede yerleşik olan ve seyahat acentalığı yapan (B) A.Ş. yurt dışında bulunan bir seyahat acentasının gönderdiği turist grubuna konaklama, tur düzenleme ve yeme-içme hizmeti vermektedir. Bu mükellef, söz konusu hizmeti karşılığında, 15.000.000 lira para almıştır. Türkiyedeki seyahat acentası aldığı bu paranın 13.500.000 liralık kısmını, turist grubunun Türkiyedeki konaklama, yeme-içme gibi masraflarında kullanmıştır. Yaptığı bu masraflardan sonra kendisine 1.500.000 lira kalmıştır.
Bu durumda bu mükellef yabancı seyahat acentasına 1.500.000 liralık hizmette bulunmuştur. Bu hizmetten yabancı seyahat acentası yararlandığından bu tutara KDV uygulanmayacak ve hizmet ihracatı kapsamından işlem yapılacaktır.
Ancak, adı geçen mükellefin turist grubuna Türkiyede verdiği yeme-içme, konaklama gibi hizmetlerden, Türkiyede yararlanıldığından, bu hizmetler vergiye tabi tutulacaktır. Dolayısıyla, turist grubuna verilen yeme-içme konaklama gibi hizmetler için genel esaslara göre hesaplanan katma değer vergisinin ödeneceği tabiidir.
Bu mükellef, yabancı seyahat acentasına verdiği sözkonusu hizmetlere ait keseceği faturada, vergiden müstesna tutulan hizmet bedeli ile vergiye tabi tutulacak hizmet bedelini ayrı ayrı gösterebileceği gibi, bu hizmetler için ayrı ayrı fatura da düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır.
Bakanlığın örneğinde parayı kazanan Türkiye'de, yurt dışında yemek yiyen, konaklayan kişi de Türk vatandaşı, ama devlet ben bundan vergi almayacağım diyor.
Ben de diyorum ki GİB öyle diyor diyorsunuz, evraklar var diyorsunuz, bu konuyu net olarak ortaya koyan evraklar nerede? Ben de incelemek isterim.