Arkadaşlar Selamlar;
Babam ve kardeşlerinin (bir zamanlar öyle olan) İstanbul'da 2 tane arsaları(Biri deniz manzaralı) şuanda bu arsalar üzerinde yaklaşık 40-50 daire bulunmakta. Bundan 8-9 yıl öncesine kadar babam her zaman bize şunu söylerde buraları çalışıp abilerim ile birlikte aldım abilerim benim hakkımı yemez elbet hakkımızı verirler diye fakat yıllar önce 2 amcam bu arsaları mütahite verip ev yaptırdılar. Olayın özeti bu şekilde.
Babamın söylediği zamanında orayı alırken xxxx , yyyyy ve kardeşleri şeklinde tapuya yazıldğı aman nasıl yaptılarsa bu 2 arsayı kendi üstlerine almışlar. Hatta bu tapu yada neyse amcamlarda olduğunu da biliyor kendileri bunu ortaya çıkartmıyor. Zamanında avukat ile görüştük bu belge bulunur ise hakkımızı alabileceğimizi söyledi. Bu belgeyi arşivlerden vs bulabilme imkanımız var mı acaba?
Şimdi şu gelebilir aklınıza aradan yıllar geçti neden bugün diye. Babam her zaman şunu söyledi bize malı mülkü boşverin ben çalıştım buraya kadar geldim sizde çalışın kazanın. Bizde ailecek bu işin peşini bıraktık. Fakat 3-4 aydır babamın malını çalan aile hakkımda olur olmadık konularda konuşuyor. Bu durumda beni iyice gerdi ve bu konuları tekrar açmak ama elimde belgeler ile açmak istiyorum.
Yine aynı amcam ile şu olay olmuştu. Amcam köyde kaldığı için devletten destek alabilmesi için babamdan her yıl kimlik fotokopisi istiyordu. Yıllar sonra biz babamı adına başka birine imza attırıp o parayı aldığını öğrendik hatta devletten ceza aldı ve destek alamıyor şuan. Muhtemelen yine aynı olayı yapmış olabilirler.
İlginç bir konu ama kafama takıldı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ekstradan avukat arkadaşlara sorum. Bu belgeyi bulabilirsem hakkımı arayabilir miyim?