ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir şey sormak istiyorum hazır iğneli takımlar yerine kendi takımımı kendim yapmaya karar kıldım hem daha az maaliyetli olacak hem uğraş olacak fakat iğne konusunda kafam allak bullak oldu. Numaraları anladım 2/0 tercih ediyorum sebebi yemi hem daha güzel geçirmek hemde küçük balık gelmemesi için sizce de 2/0 ideal bir numaramıdır ? bunun dışında kafama takılan en büyük konu seri numaraları her iğnenin yanında seri numarası var bu numaralar neyi temsil ediyor neye göre seçim yapmak lazım anlamadım biraz araştırdım pekte bir şey anlamadım. Misal 1404 YOUVELLA 2/0 iğne ile 1402 YOUVELLA 2/0 arasında ne fark var bu 1404, 1402, 496 vs vs vs gibi her iğnede bu numaralar yer almakta bu numaralar neyi temsil ediyor kısaca bunu anlamaya çalışıyorum
Çapari olarak kendi takımını yapmak her zaman daha az maliyetlidir. Ancak çapari bağlamak biraz el becerisi ve tecrübe ister. Birkaç denemeden sonra daha iyi takım yaparsınız.

İğne numaraları tutacağınız balık ile ilgili. Örneğin palamut için bu dönemde 2 numara iğne kullanılır. Eylül'de 2 numara küçük gelir, av yapman zorlaşır, 3 numara kullanırız. Ekim gibi eğer palamut irileştiyse 4 numaraya geçeriz. Bu mantık istavrit, çinekop vs tüm çapari balıkları için geçerli.

İğnenin yanındaki sayılar iğnenin modeli. Mesela 1404 ile 1402 farklı model iğneler, birinin sırtında çapaklar var diğerinde yok.