O alıntıladığınız paragraf, konu içerisinde yorumlarda netflixin kalkması halka çok zarar verecek tarzı yorumlar içindi. Ve dediğim gibi devlete ve halka 'kazanç' sağladığı alanları bilmiyorum demiştim. Kazanç sağladığı alanları kaybetmek dışında bir kaybı olmayacaktır dedim, yani dizi izleyemedik diye bir kaybımız olmaz anlamında.
Hocam valla biz tartışıyoruz diye engelin kalkacağı da, engel gelmeyecekse geleceği de yok. Olacağı neyse o olur. Ben düşüncelerimi belirttim. Özetlemek gerekirse ben 2-3 tane dizisindeki Türk aile yapısına akırı yere düzenleme yada sansür --ne dersek diyelim-- gelecek diye ülkeden çekilmeyi düşünüyorsa çekilmesi taraftarıyım. Bilmem ne education, bilmem ne bilmemne dizisini yayınlayamayacağım diye koca firma batmaz. Eğer 2 dizi için çekilme kararı alıyorsa önü açık olsun diyorum.
Sizin dediklerinizin de katıldığım noktaları var, katılmadığım noktaları var ama sonuç olarak bir önlem alınması gerekiyorsa alınmalı taraftarıyım.
Platform zaten ülkeye göre içerik sunuyor. Yurt dışı içeriklerinin çoğu burada yok Amerika içeriğinin %70'i Türkiye'de kullanıcılara sunulmuyor. Elbette içerikleri düzenleyecek bu şekilde yola çıkacaklardır. Zarar kar hesaplanır çekilip çekilmeme kararı alınır. Global firmalar sizin dediğiniz gibi küstüm oynamıyorum diyerek ülkeden çekilmezler para kazanıyorsa varlardır, hakları korunuyorsa varlardır. Kimse kimsenin ülkesine babasının hayrına yatırım yapmıyor 5 sene önce gelen arap yatırımcıların hepsi kaçtı sebepleri de ortada ama bunun tartışılacağı platform burası değil iyi günler.