Netflix bir çok ajansla çalışıyor Türkiye de ve bir çok insan evladına iş veriyor. Ses, reklam, dublaj, yapım konusunda müthiş bir yatırım yapıyor. Bunu "dizi izleyemedik" diye yorumlamanız çok acı.
Türkiye'nin her yatırımcıya ihtiyacı var. Sen gelmesende olur, sende gelme, beğenmiyorsan git mantığının işlemediğini her gün görüyoruz. Daha dün bakan, oraya buraya yatırımcı bulmak için koşturuyordu, bugünde gelen yatırımcıya beğenmiyorsan git diyoruz.
O alıntıladığınız paragraf, konu içerisinde yorumlarda netflixin kalkması halka çok zarar verecek tarzı yorumlar içindi. Ve dediğim gibi devlete ve halka 'kazanç' sağladığı alanları bilmiyorum demiştim. Kazanç sağladığı alanları kaybetmek dışında bir kaybı olmayacaktır dedim, yani dizi izleyemedik diye bir kaybımız olmaz anlamında.
Bu konuyu uyuşturucuyla bir tutamazsınız. Sürekli yanlış örneklemeler yapıyorsunuz farkında mısınız ? Televizyonunuzda Netflix tuşu varsa hesaptan çıkma tuşu da mevcut. 21. yüzyıldayız ve tartıştığımız şey birilerinin siz ne izleyeceğinizi bilmezsiniz biz sizin için düzenler sunarız mantığı. Verdiğiniz mantıktan yola çıkalım yine de çok istiyorsanız dünya üzerinde uyuşturucunun serbest bırakıldığı ülkeleri ve serbestlik yasalarını sayın bana 5 ülke mi 10 ülke mi ? Peki Sansür konusunda bu kadar ileri giden kaç ülke var Afganistan, Irak, İran, Arabistan Türkiye haricinde ? Yerel yayınların zaten sansürlenmesine alıştı insanlar ama burada tartışılan şey benim her ay para verip izlediğim ücretli platformu birileri ebeveynlik yapamıyor diye sansürlemeye çalışmak. İlginç gerçekten çok ilginç.
Hocam valla biz tartışıyoruz diye engelin kalkacağı da, engel gelmeyecekse geleceği de yok. Olacağı neyse o olur. Ben düşüncelerimi belirttim. Özetlemek gerekirse
ben 2-3 tane dizisindeki Türk aile yapısına akırı yere düzenleme yada sansür --ne dersek diyelim-- gelecek diye ülkeden çekilmeyi düşünüyorsa çekilmesi taraftarıyım. Bilmem ne education, bilmem ne bilmemne dizisini yayınlayamayacağım diye koca firma batmaz. Eğer 2 dizi için çekilme kararı alıyorsa önü açık olsun diyorum.
Sizin dediklerinizin de katıldığım noktaları var, katılmadığım noktaları var ama sonuç olarak bir önlem alınması gerekiyorsa alınmalı taraftarıyım.