Netflix öyle ulaşılması ahım şahım zor bir şey değil. Neredeyse çoğu televizyonda Netflix butonu bile var kumandasinda artık.
Tamamen kişisel değil genel düşünmeye çalışın. Bakın yukarılarda bir yerde birisi TV yayınlarından kurtulmak için Netflix alıyorum yazmış. Bu da demektir ki ailecek TV yerine Netflix tercih ediyorlar. Bu en pozitif örnek daha bunun yoğun yaşandığı yerler de olacaktir.
Ayrıca çocukların gelişim aşamasında ebeveynin rolü elbette yüksek ama bunu her alanda düşünmelisiniz, devletin rolü elbette beklemeli.
Mesela siz ben çocuğumu uyuşturucudan korurum devlet uyuşturucu satışını serbest bıraksın diyebiliyor musunuz? İki taraf da elinden geleni yapacak ki daha kuvvetli bir koruma olacak.
Bu konuyu uyuşturucuyla bir tutamazsınız. Sürekli yanlış örneklemeler yapıyorsunuz farkında mısınız ? Televizyonunuzda Netflix tuşu varsa hesaptan çıkma tuşu da mevcut. 21. yüzyıldayız ve tartıştığımız şey birilerinin siz ne izleyeceğinizi bilmezsiniz biz sizin için düzenler sunarız mantığı. Verdiğiniz mantıktan yola çıkalım yine de çok istiyorsanız dünya üzerinde uyuşturucunun serbest bırakıldığı ülkeleri ve serbestlik yasalarını sayın bana 5 ülke mi 10 ülke mi ? Peki Sansür konusunda bu kadar ileri giden kaç ülke var Afganistan, Irak, İran, Arabistan Türkiye haricinde ? Yerel yayınların zaten sansürlenmesine alıştı insanlar ama burada tartışılan şey benim her ay para verip izlediğim ücretli platformu birileri ebeveynlik yapamıyor diye sansürlemeye çalışmak. İlginç gerçekten çok ilginç.