Scacrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ücretli bir platformdan bahsederken verdiğiniz bütün örnekler yerel ve genel yayınlardan ibaret. Youtube, tiktok ya da normal tv kanalı Netflix ile örneklenemez. Kullanıcılarının her ay düzenli ödeme yaptığı bir platforma çocuklarınız sizden habersiz erişebiliyorsa bu oluşumun hatası değil sizin hatanızdır. 5 Yaşında çocuk youtuber olacağım tiktok video çekeceğim diyorsa burada ben o çocuğun ailesini sorgularım. 5 yaşında çocuk nasıl bu platformlara erişebiliyor bunu sorgularım. Ebeveynlerin en büyük hatası çocuklarının eline teknolojiyi verip otokontrolü çocukların oluşturmasını beklemek.Hepimiz ebeveynlerin bu yaşta çocukların eline bu cihazları neden verdiğini de gayet iyi biliyoruz. Biraz kafa dinleyelim bir köşede otursun sesi çıkmasın düşüncesinden başka bir şey değil. Çocukların gelişimini geliştirecek olan şey televizyon internet değil ebeveynlerdir. Benim çocuğum bu içeriğe nasıl ulaştı benim buradaki hatam ne diye düşünmek yerine içeriği devletin denetlemesini beklemek büyük hatadır.

Bizim insanımız çocuklarından sorumlu olmayı öğrenemiyorben yapayım devlet baksın demekten başka bir şey değil bu.
Netflix öyle ulaşılması ahım şahım zor bir şey değil. Neredeyse çoğu televizyonda Netflix butonu bile var kumandasinda artık.
Tamamen kişisel değil genel düşünmeye çalışın. Bakın yukarılarda bir yerde birisi TV yayınlarından kurtulmak için Netflix alıyorum yazmış. Bu da demektir ki ailecek TV yerine Netflix tercih ediyorlar. Bu en pozitif örnek daha bunun yoğun yaşandığı yerler de olacaktir.

Ayrıca çocukların gelişim aşamasında ebeveynin rolü elbette yüksek ama bunu her alanda düşünmelisiniz, devletin rolü elbette beklemeli.
Mesela siz ben çocuğumu uyuşturucudan korurum devlet uyuşturucu satışını serbest bıraksın diyebiliyor musunuz? İki taraf da elinden geleni yapacak ki daha kuvvetli bir koruma olacak.