Bu soruya verilecek BELLİ KLİŞE cevaplar maalesef saçma. Gerçeklikten uzak kişisel hezeyanlar.
Tarih boyunca hak dinler hep zayıf başlamış, zorluklarla ilerlemiş, kemale ulaştıktan sonra gevşemiş ve yozlaşmış. Daha doğrusu dinler demeyelim de insanlar diyelim.
İnsanların çoğu dinin getirdiği yasaklardan ve görevlerden rahatsız olur. Din gerçekten kolay bir şey değildir. Asgari ücret için bile it gibi çalışıyoruz. Cenneti kazanmak o kadar kolay mı?
Birisi uydurmuş %99 müslüman türkiye diye, yalanın daniskası. Bazı insanlara din meselesi çok kolay geliyor. Din hakkında kolayca konuşuyorlar. hatta bazıları şeyhine güveniyor ve cenneti garantilediğini zannediyor. Böyle saçmalık olur mu?
Senin sorun şuydu: müslümanlar neden geri kaldı. Bunu hemen hepimiz hayatımızda en az bir kere sorar cevaplarız. Bence çok gereksiz bir soru ve çok gereksiz bir tartışma.
Asıl soru şu olmalı bence (tabii ki dindarlar kendini müslüman diye tanımlayanlar): acaba ben dine uygun mu yaşıyorum?
Dinlerin açıklayamadığı karanlık alan bıraktığı bir yer var.
Gaybı ancak Allah bilir.
Bunu her din kayıtsız şartsız kabul eder.
Evren yaratılmadan önce henüz daha dünya denilen gezegen bile ortada yokken yaratıcı, bir insanın cennete veya cehenneme gideceğini biliyor.
Biliyor çünkü geleceği de senin hakkında ne olacağını da yazan O.
Yani yaratıcının emriyle dünyaya gelmiş bir insan, O'nun yazdığı kaderin dışına çıkabilir mi?
İnsanın gücü kudreti ne ki de sonunu bulamadığımız evreni yaratanın bizim için yazdığı kaderin dışına kendi çabasıyla karşı çıksın.
Bu kader meselesi bir ara bana kafayı yedirecekti. Maalesef ki bazı hadisler ve sözde ilmi kitaplar yalan yanlış dolu.
Kader meselesindeki bu açmaz Kuranda açıkça reddediliyor.