Dart güzel ve temiz bir dil olduğunu düşünüyorum, öğrenmesi hızlı olacaktır, flutterın dışında da ileride web tarafında da hatırı sayılı bir konuma geleceğini düşünmekteyim. Tamamiyle mobil programlama tarafına yönelmeyi planlıyorsanız flutter öğrenmenizi öneririm. Hybrid frameworklerde kenarından da olsa native tarafa bulaşacaksınız zaten, react içinde yaptım, oldu bitti olmuyor. Diğer bir arkadaşında dediği gibi react ın da iyi bir community si mevcut. Eğer yabancı diliniz yeterli ve sorunlarla karşılaştığınızda yılmıyorsanız bence flutter riskini almalısınız. Öğrenilen her dili bir yatırıma benzetiyorum ben , kazandırıp kaybettireceği ile ilgili kimse net bir şey söyleyemez. Son olarak google 'ın developer kanadında ki girişimleri golang, docker vb bugün baktığımızda iyi noktaya geldiler, flutter da ileride çok iyi bir konumda olacağını düşünmekteyim.
Flutter için açıkçası endişelerim vardı biraz ama kırıldı yani başlayacağım yarından itibaren udemy vs diğer kaynaklardan faydalanarak sıfırdan başlayacağım. Mobil kısma odaklanmak istiyorum.