@bozkurtreis; davetine gelmemek olmaz

Selamlar herkese,

Benim en büyük motivasyon kaynağım aynı sektördeki rekabet durumu oluyor genelde. Buna bağlı olarak aynı sektörde olmasak bile benden bilgi ve kabiliyet olarak da üstün kişileri gördükçe bu motivasyon hep yükseliyor.

Çünkü şuna eminim;

Eğer bir rakibin yoksa çalışmıyorsun, en iyisini yapmak için uğraşmıyor, hep kendini geliştirmek zorunda hissetmiyorsun. Kısaca bu olayı bir yarışma olarak algılayıp amaç her zaman 1.liğe oynamak olarak düşünüyorum. Elbette çok kaybettiğin oluyor ama her başarısızlık da bir sonraki için sağlam tecrübe olmuş oluyor.

Web sektöründe rakip diyince milletin ensesindeki tüyler ürperiyor mesela. Bana rakip dediğin zaman içim bir hoş oluyor. Hatta eğer iyi bir rakipse deymeyin keyfime

Şaka yapıyorum tabi tattığım duygu bir keyif değil. Sağlam endişe duyuyorum. Fakat bu endişeyi gidermenin çok kolay bir yolu var.

Rakibinden daha iyi ol, daha çalışkan ol, onun yaptığından daha iyisini yap. İşte motivasyon kaynağı bu.

Eh rakibe yetişemiyor muyum... O zaman daha çok endişe et, daha çok çalış. Bilmiyorsan daha çok şey öğren.

Ah şu rakipler... 35'imden sonra bana python django öğretiyorlar.

Bence motivasyon bu

Sevgiler...