Hocam 5 sene ciddi çalışma yapmış ama atanamamış biri olarak tecrübelerimi nasıl karşılarsınız bilmem ama sınavın psiklojik kısmından elenen biri olarak şunları söyleyeyim:
  • sözelci iseniz dershaneye gitmeniz gerek yok. soru çözmeniz ama öncesinde bazı dersleri görmeniz gerek. youtube iyi kaynak.
  • matematik de az 10 tane şart ortalama üstü puan için. bir önerim de matematikte problemlere ağırlık vermeniz. mantığını çözdüğünüz anda 8-10 soru cepte oluyor. işlemler ve mat-1 sorularıyla bu sayıyı 15+ yapabilirsiniz.
  • eşit ağırlıksanız işinizi yine evden halletmeye çalışın. ama evde de çalışmayın. bi süreniz olsun halk kütüphanesine gidp sırtınızı insanlara verip ders çalışın. önünüzde mutlaka insanlar yürüyüp gitmesin.
  • full ders diye bir şey yok. çikolata işini abartmamak kaydıyla rutin haline getirin. şeker oranınız kilo aldırır ama zihni aktif tutar. arada film falan izleyin ama diziye bulaşmayın. kafanız sonraki bölümlere gitmesin.
  • kaynak seçin. her kaynak kaynak değildir. çözümlü soru bankaları sizin can damarınız. agudik bugidik yayınlara para harcamayın. kitapsec'te en fazla satanlara bakın. pegem bu işin piridir. yargı iyi iş görür. yediiklim bazen. uzmankariyer ehh. data yayınları ehhh. önce bu yayınları halledip sonra soru kalmayınca kıytırık yayınlara bakarsınız.
  • tenefüs aralarınız çok uzun olmasın ve milletle muhabbet olayına pek girmeyin. çay içimlik muhabbet kafidir.
  • denemeler yapın ama bunu akşam değil sınav saatlerinde yapın.
  • deneme çözerken soru-cevap şeklinde yapmayın. soruyu çözüp cevaba bakmayın yani. her şeyi bittiğinde bakın. ve bunları not edin.
  • derslerin kaydını tutmak hem motive olmanızda hem zihininizde fayda sağlar.
  • not tutun. kitapların altını çizin. kalın kitapları bölün.
  • önce baştan sonra kadar dersleri bitirin sonra kısa not defterleri alıp ara ara üzerinden geçin.
  • sınavın esas döngüsünün kırıldığı yer geçmiş dönem sorularını çözmek. çok eskiye gitmemek gerek. son 5 yıl kafi. ösym mantığını çözmeniz açısından yardımcı olur. çünkü dershaneler sağ gösterip sol çakmaya çalışır. oysa ösym dümdüz 2+2 kaçtır diyebiliyor. dershane yayınları size bu işte bi iş varmış düşüncesine sokar. odak nokta: tarzı sökmek
  • son olarak bir işte çalışıyorsanız bence uzunca bir süre izin almayı düşünün. kpss işle yürütülecek bir iş değil. sizin gibi onlar yüzler yok, yüzbinler milyonlar var.
Allah kolaylıklar versin. Başarılar.