Üstadlarım herkeze iyi günler.
Yeni geliştirmeye başladığım ( php ) bir sistem var ve admin panellerine brute-force saldırılarını kesmek için bunu geliştiriyorum bundan önce bir tane geliştirip isteğe özel bir firmaya satmıştım. Bu geliştirdiğim'de ise şunlar varYeni Geliştirdiğim admin Panel #siberGüvenlik #Anti #BruteFroce php sistemine firmalar için ileri seviye bir özellik daha ekledim ve kullanıcı admin panele ulaşabilmesi için ufak bir ".exe"'yi sistemine indirerek bir kere indirmesi gerekecek bu ".exe" bir nevi o panelin açılması için "dongle" olacak. Genel Özellikler: 1-) Ülke Kısıtlaması. 2-) Tarayıcı Kısıtlaması.Black List İp Sınırlaması. 3-) Saldırı yapan ipleri otomatik Black list eklenmesi.
4-)Şifre Deneme Sınırlama Özelliği(3.4.5 vb.)
5-)Post kullanıcı adı ve Şifre yollarken benzersiz id ile koruma eğer program vb. sistemlerden saldırı yaptıklarında sistem direk ip banlıyor
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bundan önce yaptığım sistemde ise admin paneline ulaşaması için kişinin pc'ye ufak bir exe indirerek bir kere çalıştırması gerekiyor ve sisteme bağlanıyor.
Not: yakında bu Sistemi Open Source olarak Mıt Lisansı ile
githup hesabımda yayınlayacağım.
Sizlerin aklınız'da şu özellikte olsa dediğiniz bir özellik varsa çok sevinirim.