Tarımı ne kadar biliyorsunuz. Ne urettiniz tarımsal olarak. . Millet artık rahat peşinde. Köyde duruyor ekmeği şehirden yumurta şehirden süt yoğurt şehirden. 5 tavuk iki inek saklamak yok.. Neden rahatı bozulur. Devlet tarıma ciddi destek ve hibe veriyor. Ama emin ol herkes Masa başı iş arıyor. Eskiden çocukları yaz tatilinde bir işe verirlerdi. (Tamam diyeceksin ama işsizlik var) bedava çalışsın is öğrensin diye ama şimdi aileler aman aman çocuğum dinlensin derdinde. Herkes dert yanıyor asgari ücret şu bu diye ama elindeki telefon 3 aylık maaşına eşit neden aldın deyince ama azizim gerekli diyor.
Ben ekonomi çok iyi çok süper demiyorum ama millet zevk sefa içerisinde yaşayayım ama borcum olmasın hacım olmasın derdinde. Birde bunun yurtdışı ayağı var. Batık Yunanistana kredi derecelendirme kuruluşları Türkiyeden yüksek puan veriyorlar. O. Kelli felli ekonomistler ne diyor buna. Ben iktidarı savunmam yanlışı hatası Vs var ama sanki 80 yılda 5 tane araba markası, 8 tane beyaz eşya markası, ilaç ve deterjan gibi kimyevi alanlarda dünya devleri oluşturdukta gelenler sattı. Daha 20 sene önce bir heron için 20 milyon dolar ödüyorduk oda gelmeden tekrar bakıma gidiyordu.
Siz nasılsanız öyle yönetiliyorsunuz.. Kimse üretme derdinde değil ama herkes dört dörtlük olalım derdinde. (sözüm samimi olanların dışında)
Cevap verenler siyasi tartışma içine çekmesin lütfen ve hakaret ifadesi ile yazmasın.
İşte bu dediğiniz de bir sorun bunu geçmişte yaşadığımız savaşlardan ötürü çekilen yokluğun bir sonucu olduğunu düşünüyorum

halkımız sefalet çekmiş yıllarca sonra biraz bolluk olunca aç gözlü olup çıktık. bu bir sorun ama devlet denen kurumun bunun da önüne geçmesi gerek devlet yönetimde sorunları çözmeli insanları tarıma çekmek için çözümler aramalı bu tarımsal malzemelerin halka ulaşımı hakkında da bir çözüm bulmalı. sadece devlet yetmiyor halkında kendine çeki düzen vermesi gerek ama günümüz çağında tarım ilkelleşmiş bir durumda halk uğraşmak istemiyor özellikle türkiye şartında adam 20 kuruşa satıyor satıcı bunu 6 tl ye satıyor burada bir yanlışlık var ve çiftçi madem bu kadar az kazanıcam yapmayım diyor buda daha farklı sorunları ortaya çıkartıyor. ben devletim modern tarım yöntemlerine destek vermesini istiyorum ve çifçi için tarımı daha kolay hale getirmesini..