moncen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TARIMA Guzel destek verılıyor bn fındık uretıcı katagorısındeyım ayrıca tam sızın bıldınız ahırdada hayvanım var ve her danada gecen sene 1100 t ıkı dana ıcın bu yılda 1 danam var onun ıcın muhtemelen 550 tl alıcam yıllık yer para dıyoruz destek verıyor devletımız bıızm burası dağlık bolge Çarşamba ıs eskıden edomatez pancar bıber ekımının çok lduğıu yerler fındık dıktı hep ordan konusuyonmuzda BOŞ YAPIYOSUNUZ DOMATES Bıber patlıcan ekımı yok ova çarşambada dusunun herkes fındık dıkdı yılda 1 sefer uğrasırız dıyen bafrada fındığa donerse sıkıntı buyur boş yapmasın kımse devlet her alanda destek çıkıyor ancak zengın ler sadece tuketıme dayalı ısler pesınde bakkalı olan market marketı olan SUPER MARKET Zıncırı kurma derdınde bızım ayvacıkda okadar Galıp Özturk dısında (DAĞISTANLI SATILDI SES turızım metro bunyesıne katıldı ..) dığerlerı sureklı market bakkal çakkal kahvehane yada fındık alım satım saman ee kımse bunlar arasında Bı fındık fabrıkası açayımda ılçede hem çalısan ıstıhdam ettıreyım hemde fındıkcıya boylelıkle destek olayım yok sureklı tuketım uzerıne çalışıyolar
Buarada seker fabrıkası konusu gırmeyelım mıller 15 sene once tarlalarına seker pancarı ekerken sonra fındığa dondu kısaca mıllet yatmaya yonelık çalısır oldu.
Yazdığınız yazıdan karakterinizi az çok anlayabiliyorum. Gerçekten ileri görüşlü, kültürel birikimi olan, başarılı bir insansınız. Hayatta başarılarınızın devamını dilerim.