Binlerce fikrim binlerce projem var. Kafamın içinde hepsini hayata geçirebilirsem %1000000 olacağını düşünüyorum.( Olumlu olumsuz düşünerek) Fakat hemen sıkılan bir yapıya sahibim. Ne hayallerle başlıyorum. Sonunu bırakın ilerleme aşamasını bile yapamıyorum. Fakat başkasının projesinde işinde yer alsam sonuna kadar gidiyorum. Bir proje yürütmek benim için paha biçilemez. Nedense başladıktan sonra hemen sıkılıyorum.
Çözümünü arıyorum. Belki aradığım yerler yanlış. Bilmiyorum.. öğrenmek istiyorum. Fakat yeterli olmuyor. Yetmiyor. Değişmek istiyorum fakat değişemiyorum.
Sizdede böyle oluyor mu?
Çözüm olarak ne öneriyorsunuz?
Ne yapmam gerekiyor?
Aklınızdakileri yazarsanız kafamda birleştirebilirim diye düşünüyorum. 🤔
Aklınıza gerlen fikirlerin hemen hemen hepsi sadace FİKİR,
Hiçbirinin İŞ FİKRİ olduğuna dahası HAYATINIZIN FİKRİ olduğuna inanmadığınız için bu durum gözlemlenebilir.
FİKİR dediğinzi çoksa, yok demektir.
Fikir Makinası olmak benim görebildiğim kadarıyla henüz işe yaraya bir meziyet değil, icaate geçmek hepsinden daha değerli.
"
Bir mobil aplikasyon fikrim var" söyleminde bulunmak çok zor değil,
Bunu iş planına dökmek ve gerçekçi olmak çok kolay değildir.
Girişimcilik ile girişkenliğin birbirine karıştırıldığı günümüzde, şikayet etmek en kolay yol, yola koyulmak ise bir o kadar savsaklanıyor zira yola koyulmanın bedeli çok çalışmak...
"Bir mobil aplikasyon fikrim var" seneye yazılım öğrenip, yapacağım ama bu sene SeGeKalı bir işte çalışayım, sonra seneye de aynı işt kalayım, sonraki see de ama FİKRİM var halen duruyor diyen çokça insan tanıyabilirsiniz,
Öte Yandan, bunu Yazılı İŞ PLANI haline getiren insan sayısı neredeyse YOK!
Hal böyleyken akıllarda yapılan planların esasında HAYAL değil RÜYA olduğu gerçeği gün gibi karşımıza çıkıyor...
Eğer bir girişm başlatmak istiyorsanız, yarın değil BUGÜN hem de derhal AKILCI ve GERÇEKÇİ bir İŞ PLANI hazırlamakla başlayınız...
Bol Şans