@fikirdanis; anladım hocam peki köy ürünü olarak lanse edilebilir mi ? bu festivallerde vb yerlerde bu tarz ürünlerin satışları yapılıyor bunlar ile ilgili evrak belge vs alınıyor mu ? hiç duymadım öyle bir şey birde bakanlıktan sertifika almak için detaylı bilgiyi nereden alabiliriz nasıl bir yol izleyebiliriz ?
uzak mesafeli satış ile pazardaki görerek satış kısmı farklı hocam.pazarda tezgah kirasını verdin mi satarsın mal iyi olsun kötü olsun biliyorsun işte süreci
ama netten satmaya kalkınca zehirledim kurtlu geldi kırıldı falandı filandı şeylerle karşılaşabilirsin ama sertifika ve o üretimdeki numuneler sende belli bir süre kaldığı sürece hakkıni koruyabilirsin.
gözünü çok korkutmayayım ürünlerin iyiyse güzel yollarsan genel anlamda sorun yaşamazsın arada kıl müşteri çıkar o da senin şansına
sertifika bilgisini tarım orman bakanlığından öğrenebilirsin yetkili kuruluşlar var süreç zor değil ama biraz maliyetli.