Daha önce çok projeyi yarıda bıraktım aslında. Arayüzü bile neredeyse tamamlanmış projelerim var. Ancak hep mükemmelliyetçi düşündüğümden dolayı yapamıyordum. En son oyun projesi aklıma geldi. Mükemmelliyetçiliği bir kenara bırakıp, tamamen planlı şekilde gitmeyi düşünerek başladım projeye. Şu anda bile arayüzünü çiziyorum

Dediğim gibi bütün özelliklerini yapmaya kalkarsam, 2 senede bile bitiremem. Ama parça parça girişirsem, hem tanıtımını yapmış gelir elde etmiş olurum, hem de eğlenerek geliştirmiş olurum diye düşünüyorum. Hakkımda hayırlısı diyelim.
Bu arada kitap okuyor musunuz bilmiyorum ama "Her Şey Seninle Başlar" adlı kitabı kesinlikle okumalısınız. Sizde ki durum geçmiş başarısızlıklarınızdan dolayı kaynaklı ise "Öğrenilmiş Çaresizlik" duygusu oluşmuş olabilir. Veya "Atalet" durumunda olabilirsiniz. Bu kitap size rehber olacaktır bana olduğu gibi
Aynen hakkınızda hayırlısı. Başarmanız dileğiyle..
Yakın zamanda tavsiye etmiş olduğunuz kitabı okuyacağım. Ve neler kattığınız veya eksilttiğini belirteceğime şüpheniz olmasın.
[QUOTE=Gutenberg;1075328526]
Neler düşündüm;- Zaten bir sürü rakip var, zaman alacaktı
- Oraya harcayacağım zamanı daha verimli işlere ayırırım
Ne gibi değişiklikler yaptım;- Aynı veya daha az çabayla, getirisi daha yüksek bir fikir bulmalıyım
Hocam tüm fikirlerimizin getirisi haddinden fazla yüksek. Fakat sıkılmak sıkılmak sıkılmak 😔
Ben son zamanlarda 3 projemi bu taktikle yürütür hale geldim. Harcadığım zaman proje ve kişisel gelişime gittiği için sonrasında pişmanlık da olmuyor. Haftada 3er saatten 9 saatimi ayırıyorum planda ama hatalar zorluklar çıktıkça bu süre uzuyor. Haliyle daha çok projelere vakit daha çok güzel sonuç. Bu arada güzel projesi olan arkadaşlar benimle de iletişime geçebilir PHP ve realtime işleri yapabilirim.
Güzel sonuçlandırabildiğinize sevindim.