Arkadaşlar selam, elimde bir adet 6 harfli smm domaini var. Daha da ömrü var yaklaşık 8-9 ay. Scriptim, logom cart curtum da var. Uzun süredir başka işlerle uğraşıyordum ve 'amaan sonra bakarım' diyerek geçiştirdim hep.
Şimdi elimdeki domainlere çeki düzen veriyorum. Bu smm paneli de aktif hale getirmeyi düşünüyorum. Forumda 7'den 70'e smm ile kazanan var. Hatta smm ile iyi kazanan da var. Benim için host+domaini çıkarsa yeter açıkcası.
Ancak kafama takılan bazı sorular var. Yanıtlamak isteyen olursa her türlü cevaba açığım.
  1. Paketleri nerelerden çekebiliriz? Yurtdışı firma olan bir şey vardı adı uzun, ordan mı yoksa tr'de büyük firmalardan mı vs? bundan bir önceki açışımda şu yukarda çıkan reklamlardan rastgele birini kaynak olarak belirlemiştim ama stabil değildi. Fiyatlar değişiyor, bilmem birşey oluyor, sürekli bir kontrol gerekiyor, ben tek kaynak olsun güvenilir kaynak olsun istiyorum. Zaten dediğim gibi büyük düşünmediğim için 2k ver 3k ver ben veriyim diyen arkadaşlar oluyor onlar olmaz malesef.
  2. Fiyatları neye göre belirliyorsunuz? Ben daha önce aldığım paketlerde örneğin hizmet 50 kuruşsa 70-80 kuruşa satıyordum. Ama birçok arkadaşı görüyorum, 10-20 kuruşla bu kadar kar etmek mümkün değil, hadi onu geçtim en basitinden R10'da konu açmak için bile taban fiyat 4-5 lira sanırım, ama benim gördüğüm çoğu sağlayıcıda 1k 1 lira 2 lira oluyor. Bunun üzerine 3-4 lira kar mı koyuyorsunuz? Hadi diyelim koydunuz 1 liralık hizmet dandik çıkınca müşteriye ne diyorsunuz?
  3. Müşteri bulmak için, tabi kimse sırrını söylemez ama üstü kapalı olarak örneğin 'facebook'u kullan' 'twitter'ı kullan' gibi verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Benim kafamda birçok şey var ama onlar büyük düşünüldüğünde yapılacak şeyler, bana küçük düşünüldüğünde kısa vadeli kazançlar için teknikler lazım. Bu madde es de geçilebilir tabii.
  4. Son zamanlarda bu instada falan sanırım sıkıntılar olmuş fiyatlar uçtu, işler kapandı diyorlardı durum nedir?
Teşekkür ederim.