anfidya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu anakart 128 derece üzerine çıkmaya izin vermez elektriği keser diye bir bilgi kalmış aklımda.
MSI laptopumda 80 dereceyi geçince ekran kartının extra fanını aktif ediyor. Demek ki güvenli performans seviyesini fabrika öyle ayarlamış. Kesin budur demek doğru olmaz.
daha önce 90 dereceye çıktığında pc kendiliginden resetleniyordu hocam

Profesor112 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşlemci için 75 dereceye kadar normal denebilir. Serin tutmanız performansı arttıracaktır. İşlemciler yakmadığınız sürece zor bozulurlar.
ekran kartları 70 dereceye kadar normaldir. 70 derece üstüne çıkarsa ömürden yer. Ekran kartları cpu'ya göre çok daha dayanıksızdır. Gürültüden taviz verip serin çalıştırılması herzaman için sizin avantajınıza.

Benim biostan ayarladığım ayarlar:

Cpu için: 30 derecede %10 fan 68 derecede cpu fan %100 (aralarda otomatik olarak artıyor. Örneğin: 60 derecede %70 fan hızı)
gpu: 55 derece %0 fan 60 derecede %50 fan 65 derecede %100 fan.

Egzoz fan %100

Kasanın üst kısmına 16cmlik fan taktım onuda system fan'a bağladım. Sistem sıcaklığı 55 dereceye geldiğinde çalışmaya başlıyor düşük bir rpmde en yüksek sıcaklığı kaç yaptım hatırlamıyorum. Bu şekilde ayar yaptığım için yazın system fanda ara sıra oyun oynarken çalışmaya başlıyor.

Kısaca önerim gpu'yu olabildiğince soğuk tutun. Cpu'yuda 75 80derecenin üstüne çıkarmayın.
laptop icin tavsiye edeceğiniz soğutucu varmidir veya rpm hızlı olan fan

TRGEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normal kullanımda 40-60 derece görmesi normal işlemcinin. GPU'da ise bu değerler biraz daha yüksek olabilir. Kritik olan 85 ve üzeri.
şuan 50 ye çıkmıyor kullanim %40 üzerinde

Profesor112 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer laptop kullanıyorsan 90 derecelere kadarsıcaklık yükselebilir.
laptop hocam

ufuk_26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aida64 ile sistem kararlılık testi yap,
resimdeki gibi bir uyarı alırsan soğutma'da sıkıntın olabilir.

test ediyorum hocam