Google, internet kullanıcılarının yararına oluşturduğu birçok araç ile gerek işletme sahiplerinin gerekse web site sahiplerinin her zaman başvurduğu bir platform haline gelmiş durumdadır. Bu araçlardan işletme sahiplerinin kullanımına sunulan en önemli araçlardan birisi ise “Google Benim İşletmem”dir. Kullanımı ücretsiz ve bir o kadarda yararlı olan bu uygulama işletmelerin internet dünyasında kendilerini tanıtmak ve müşterilerine iş yeri adreslerini belirmek amacıyla kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu araç ile sizi tercih eden müşterilerin işletmeniz hakkında yorumlarını bildirme imkanı bulunmaktadır. Yorum ve yıldızlama sistemi sayesinde bir sonraki müşterilerinizin sizi tercih edip etmeyecekleri konusunda fikir sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Google Benim İşletmem Kullanmak İşletme Sahiplerine Ne Gibi Yararlar Sağlayacaktır?
Google Benim İşletmem kullanarak müşterilerinizin kullanımına sunduğunuz ürünleri aradıklarında işletmenize yapılan yorumlar sayesinde işletmenizin internet ve gerçek dünyada saygınlığını arttırabilirsiniz. Aynı zamanda arama sonuçlarında işletmeniz çıktığında müşterilerin işletmenizin çalışma saatleri ve iletişim numaraları gibi bilgilere kolay yoldan erişmelerini sağlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra kullanıma sunduğunuz ürünler hakkında fotoğraf paylaşımı yaparak sizi tercih edecek kişilerin önceden bilgi sahibi olmasına olanak sağlayabileceksiniz. Google Benim İşletmem sonuçlarından size ulaşan kişilerin sayısal verilerine ulaşarak varlığınızı iyileştirebilir ne gibi politikalar yürüteceğinize karar verebilirsiniz.

Google Benim İşletmem Kaydı Nasıl Yapılır?
Google Benim İşletmem kaydı yapmadan önce ilk olarak işletmeniz arama sonuçlarında çıkıp çıkmadığını kontrol ederek işe başlamanız gerekmektedir. Bu kontrolün amacı herhangi bir kopya kayıt durumundan kaçınmaktır.
  • Google Benim İşletmem Kaydı için ilk olarak buraya tıklamalısınız.
  • Açılan sayfadan “Giriş Yap” kısmına tıklayarak Gmail hesabınız ile giriş yapmalısınız.
  • Giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra karşınıza çıkan sayfada işletmenizin; ismi, telefon numarası, adresi gibi birçok bilginin girişini yapmanız gereken bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada sizden istenen tüm bilgileri doğru bir şekilde girmeniz kayıt sürecinde fazlasıyla önemlidir.
  • Bu bilgilerin girişini doğru bir şekilde yaptıktan sonra Google tarafından işletmenizin adresine bir posta gönderilecektir. Bu postanın içeriğinde doğrulama kodu yer alacaktır. Kodun adresinize ulaşması 1-2 hafta içerisinde gerçekleşecektir.
  • Doğrulama kodunun teslim aldıktan sonra tekrardan Google Benim İşletmem servisine giriş yaparak doğrulama kodunu gerekli kısıma girmeniz gerekmektedir. Bu doğrulamayı yapmanızın amacı; İşletmenin sahibinin siz olduğunu kanıtlamaktır
  • Doğrulama kodunu doğru bir şekilde girdikten sonra karşınıza işletmeniz hakkında kullanıcılara daha detaylı bir bilgi vermek amacıyla giriş yapmanız gerekecek bölümler gelecektir.
  • Son olarak istenen bu bilgilerin girişini yaparak bu süreci tamamlamanız gerekecektir.

Google Benim İşletmem kurulumu başarıyla tamamlandı. İşletmenizin müşterilerinin bol olmasını temenni ediyorum!