Evleneli 9 ay oldu, bu 9 ay içinde ki evlilik nasıl sorusunun bende ki cevabını vermek istiyorum.
Öncelikle şunu belirteyim eşimle aileler arası sıkıntılardan dolayı kaçarak evlendik, aslına bakarsanız evlenerek kaçtık da diyebiliriz.
3 gün boyunca bulunduğumuz bölgeyi terk ettik anlaşma yapmak için kız tarafı sıkıntı yapmıştı.
İlk 2 gün aileler bizi arayıp durdu telefonlarını da 3. Gün açtık ve anlaştık.
Eşimin ailesi düğün olmasın dedi.
Eyvallah dedik düğün yapmadık.
Döndükten sonra hemen bir ev kiraladık ama mobilya beyaz eşya almamıştık, eşime ne yapalım diye sorduğumda 2. El alalım borca da girmeyelim borç bizim borcumuz olacak sonuçta. Yük çekmeyelim deyince oturma grubu TV ünitesinin sıfır aldık mutfak gereçleri de haliyle sıfır oldu.
Yatak odası da dahil.
Bir tek beyaz eşyaları ve TV yi 2. El aldık.
Çok şükür borcumuz yok

Evlenen arkadaşlara da tavsiyem kesinlikle herşeyi sıfır almayın. Zaten benim 2. El diye aldığım ürünlerin hepsi sıfır gibi deforme falan da yok takır takır çalışıyorlar.
Zaten sıfır almaya kalksak da o kadar paramızda yoktu.
Evlilik masraflarını 8.000 liraya kapattık.
Düğünde olmadığından köşede para da yoktu sadece ilk aylarda sıkıntı çektik.
Şimdi gelelim sorunuzun cevabına,
Evlilik nasıl?
Eşimle gir çok konuda hemfikiriz.
Bir iş yapmadan önce ailelerimize danışır ama yine de kendi kafamıza yatanı yaparız.
İkimizde çalışıyoruz, bu nedenle köşeye atabildiğimiz askeri ücretin yarısı kadar bir meblağ var.
Evliliğin iyi gitmesi bana göre
1. İki tarafında bir şey satın almadan önce haberleşmesi
2. Bir işe kalkışmadan önce eşinin görüşünü alması
3. Güven
4. Sevgi
5. Huzur
6. He bir de akşamları yemeğin gecikmemesi diyebiliriz 😂
Akşam eve gittiğimde kapıyı açan karım ve çocuğum var hala daha doğmadı da
Evlendikten sonra arkadaş ortamı diye bir kavram benim için kalmadı tamami ile eşime işime ve gelecek olan çocuğumuza odaklıyım.
Zaten bekar arkadaşlarla da takılmanın bir anlamı da yok gibi..
Diyeceğim o ki sevgi, sadakat ve huzur oldu mu evlilik çok güzel arkadaşlar.