Size islam dünyasının gelişememesi ile ilgili 5 sayfa yazı yazarım.
Ama tek bir cümle islam dünyasının neden gelişmediği ve neden gelişemeyeceğini özetler.
"HİKMETİNDEN SUAL OLUNMAZ!"
Tanrının hikmetinden sual edemediğiniz sürece, bu hikmetleri sual eden, gözlemleyen, test eden adamların altında köleleşir ve sömürülürsünüz.
Bir çok arkadaş inançlarını korumak adına dinimiz mükemmel insanlar suçlu gibi desteksiz ifadeler kullanıyorlar.
Dini kişisel ahlak alanıyla sınırlamaz, teknoloji, ekonomi, eğitim, siyaset ve hukuk alanlarında bilimsel disiplini kendinize rehber almazsanız, bilimi kendine rehber alan ülkelerin sömürgesi olursunuz.
İslam dünyasının geri kaldığını düşünmek yerine, batı neden ileri gitti diye sormak lazım.
Sorunun nedeni çok basit. Dini kısıtladıkları için ileri gittiler.
Papanın ve kilisenin siyasi, ekonomik ve eğitimdeki gücünü yok edip seromonik bir vitrin süsü haline getirdikleri için ileri gittiler.
Bizde her hafta televizyonda din programı var, cemaatlerin üniversiteleri, liseleri, holdingleri, bankaları, hatta partileri var.
Bu ülkede demokratik seçimler hala kim müslüman kim değil referandumu şeklinde oylanıyor.
Eğer avrupa'da birileri dünya düzdür diyen kiliseye karşı çıkıp dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamasaydı coğrafi keşifler olmazdı, avrupalılar coğrafi keşifler ile zenginleşip sanayi devrimini yapamazdı.
Sanayi devriminden beri adamlar iman gücünü bilimin gücü ile eziyorlar.
Japonlar müslümanlardan daha güçlü bir inanç ve irade ile savaşırlardı.
2 tane atom bombasını yediler ve inancın bilim karşısında hezimetine tanık oldular.
Bugün evrim teorisine karşı çıkan bir siyasi görüş iktidarda.
Bu adamlar üniversitelere GENETİK Bölümü açsa neye yarar?
Bu herşeyi özetliyor. GENETİK biliminin olduğu çağda evrim teorisini reddedenlerin bilimde ilerlemesi mümkün değildir.