Bende senin kafanı yaşıyodum 1-2 sene öncesine kadar ama artık o noktada değilim.. bu saydığın şeylerin çoğu değiştirilmesi çok zor olan sünnetler .. yani araya şeytanın girip bozması zor olan şeyler.. bu zamana kadar kimse bunları göremedimi ? Emin ol aynı yoldan çok daha derinlemesine geçtiler.. Allah ile irtibatta olan evliyalar var.. Onlar yol göstermek için varlar.. Dine zarar verecek şeylere onlar engel olurdu.. Kuran a uygun şeyleri yapmakta zarar yok.. Kadir gecesinde Allah ı anıyoruz fazladan.. Allah Kuran dan sorumlusunuz diyor.. Bunları yapmasakta kurtulma şansımız var.. Ama niye daha fazlasını kazanmayalım ki.. Sonuçta tartıya vurulmayacak mı .. Kurandaki yapmadığımız bi eksiliği sünnetlerdeki fazlalıktan kazanacağız belkide.. Kısaca sünnetleri tamamen yok saymamak lazım..
Karıştıyorsunuz. Allah bana ve Muhammed'e uyun demiş. Muhammed'e uymak sünnetlerine uymaktır ki, bunlar Allah'ın emirleridir. Benim yazdıklarım sünnetler değiller. Dine hiçbir dayanağı olmadan sorulmuş hurafelerdir. Kaldı ki, işin doğrusu kuranda yazıyor zaten.
Bence karıştırdığınız bir konu da şu; kadir gecesinde ibadet etmek dine ayrı değil, sadece kuranda onu yapın şunu yapın diye emredilmemiş diyorum. Ama işin ince ayrıntısı şu; en büyük günah ne şirk koşmak...diyelim ki öldünüz hesap anı geldi. Sordular; 23 kere zekat vermişsin ama benim emrettiğim gibi değil, veya namaz kılmışsın ama benim emrettiğim gibi değil...Madem benim emrettiklerimi değil de, kafana göre, hacılardan, hocalardan duyduğun gibi ibadet edecektin, neden ben sana binlerce peygamber ve 4 tane kitap gönderdim? Sen onlara mı bana mı ibadet ettin? Hadi açıkla bekliyorum dese; ne diyeceksin?
Benim islamiyet ile Allah ile, Muhammed ile bir problemim yok, problemim okumadan dinini yaşanlarda. Bu konuda bir hada yazmayacağım. Anlatmaya çalıştığım şeylerin özeti şudur; KURAN OKUYUN.