EFT'de geçerli bu. Havale'de isim bilgisi yazılmaz. Havale bilgilerini yazdığın ekranda isim gözükür, ve sen bunu onaylarsın. EFT'de ismi elle yazarsın, tutmazsa geri dönebilir.
Hocam bankanın müşterisi olmadığım ve şahsın sadece garantide hesabı bulunduğu için atmden işlem yaptım.Şube ve hesap no girdim.Ancak alıcı isminin ve soyisminin ilk haneleri çıkması gerekirken,havale tipi seçme menüsü geldi direk.
Geçmiş olsun,
1- bankanın sorunu! isim tutmazsa nasıl havale gidiyor?
2- başıma geldi, isim ve iban uyuşmadığı halde eft gitti. Allahtan iban sahibi tanıdıktı parayı çekti bana verdi.
3- sözde askıya kalıyormuş merkez bankası inceleyip işlemi iptal edebiliyomuş (öğrenmeniz gereken para karşı hesaba gittimi, beklemede mi)
karşı hesaba gittiyse sıkıntı değilse ihtimal var,
bankanızı arayın cimer e şikayetçi olacağınızı belirtin ve hemen yapmalarını isteyin. hesabınızı kapatacağınızı da ifade edin... süreç derlerse banane süreçten isim iban uyuşmuyor neye göre işlem yapıyosunuz gönderende alan banka da sizin bankanız maduriyetimi giderin felan diyin. genel merkezi de arayın...
Yukarıda izah ettiğim şekilde oldu.Alıcının adı gözükmedi.Banka müşterisi olmadığımdan işlemler uzuyor.
itirazınizi bankaya iletirsiniz, banka kişiyle iletişim kurar ve kişi isterse paranızı geri alabilirsiniz. Onun dışında vermez ise alamazsınız mahkeme vs. hangi yola başvuru yaparsanız sonuç değişmeyecektir.
Başka kanallardan kişinin bilgisini temin edebilirim ama adamın yakasına yapışıp ver paramı demenin manası yok.Hata bizden kaynaklı.