Yishoi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitenin basit olmasini istediğinizi söylüyorsunuz ama çok yanlişsiniz , Kullanici deneyimi adina hiçbir iyileştirme yok esasinda, ve siz direk kullaniciya haber sunmak istiyorum diyorsunuz , büyük şirketler sirf sitelerinde insanlarin kalma sürelerini arttirmak adina kullanici deneyimini iyileştiriyorlar , arayüz tasarimi nedir bakiniz veya kullanici deneyimi , sitenize girip-çıkmam bir oldu , insanlar sitenizdeki bilgiden önce tasarima dikkat ederler , gerçek hayatta şuna benzer deniz manzarali bir yere mi bakmak yada çöplerle dolu bir dağ'a mi ? Yeni öğrenmeniz açisindan basite indirgeyerek anlatiyorum , umarim size fayda sağlar .
web site tasarım , yada herangi bir konusunda sizin bilginize aslabirşey diyemem yanından da geçemem dediğim gibi ilk sitem ayrıca 2 ay öncesine kadar sıfır bilgim vardı. Fakat demek istediğim kullanıcı deneyimi isebende bir kullanıcıyım ve verdiğiniz örnekten ilerliyorum ÖĞRENEBİLMEN açısından; site1 (bu siteye girdiğim an çıkarım ben kullanıcı olarak.
site 2 bu sitede belki biraz daha fazla kalabilirim ama yine beni yorar kullanıcı olarak.
ama bu ve bu siteleri keyifle okurum yorulmadan kullanıcı olarak. Belki kullanıcı olarak tasarımsal zevklerimiz uyuşmuyor olabilir. Kimisi daha canlı yoğun şey ararken kimisi daha sade klasik şeyleri tercih edebilir. Aynı şey kıyafet veya ayakkabı alışverişlerinde , hatta ev alışverişlerinde de geçerli olabilir.