Böylece cani bir yorum yok.
Ben bu insanları değil ama bu köpekleri savunurum. Bir hayvanı nedenayaklarından vurmak istersiniz ki? Bir hayvanı vurmak isteyen kişi bence kesinlikle sorunlu kişidir.
Ben 8 yıl besledim American Pitbull Terrier, çok cana yakın dünyanın başka bölgelerinde Bekçilik Görevi, Polis Köpeği görevi yapan bir köpek hatta insanlara karşı cana yakınlığıyla bilinen bir köpek. Sadece Türkiye'den örnekler görerek böyle dar yorumlar yapmak hiç doğru değil.
Eğer bir hayvan hatta bir insan dahi doğduysa onu yetiştiren onu canide yapar, iyi bir insan, iyi bir köpekte yapar. Bu köpeğin yaşamını sonlandırmak yerine, bu köpeği sahiplenebilecek insanları belli bir sınava tabi tutmak bu durumda en mantıklı hareket olucaktır.
Burda daha önce köpek beslememiş insanların bu kadar gaddarca yorum yapmasını kesinlikle anlamayacağım...
Güzel diyorsun dostum. Köpekten çok anlamam, köyde büyüdüm elimden çok köpek geçti. Hatta bir rottweiler bile geçti elimden. Hayvanlardan korkan biri değilim. ama 4 yaşınca çocuğumla bu hayvanların yanından geçince tedirgin oluyorum. Korkuyorum, bunun bir sürü örnekleri var çocuklara saldıran pitpullar vs... Ben o kopeğin bulunduğu yerden geçerken bana bu köpeğin o adamın elinden kurtulup çocuğuma saldırmayacağı garantisini kim verebilir ? Bırak köpeği besleyenin 7 sülalesinin bile canını yakarım. Şu pitpul olayına sizin gibi iyimser yaklaşmak istiyorum ama olmuyor malesef. Artık kabul edin bu köpekler agresif ve saldırgan . Hiç bir neden yokken sahibiyle keyifli keyifli giderken gördüğü çocuğa veya köpek, kediye kitleniyorlar. Durup dururken gidip bu köpeği burun demiyorum zaten . Sence şu videoda yapılan iş ne kadar mantıklı. Bu köpekler beslenmemeli. Ayrıca sokağa çıkıyorsa ağızlık takılmalı. Kesinlikle bu köpeğin saldırmama garantisi yok isyerse imamın elinde olsun bu köpek yolda birine kitlendimi aniden çakılıyor ve sahibinin boşluğuna geliyor .
Şantıyede çalışıyordum, bir tane süs köpeği olan terier birtanede rottweiler köpek vardı yanımda . şantiyede 1 sene benle kaldı fırsat bulup kaçtığında çobanların köpeklerine saldırıyordu. Bir kaç kez kitli ahırdan gittim aldım . Bir ben birde aşçımız yaklaşabiliyordu yanına . En son o küçük terieri yemeye çalıştı . Ben beslemesem köpeği tanımasam sizin gibi sahibinden kaynaklı diycem ama bu köpeklere güvenemem dostum . Çevremde gördüğüm kadarı ile be pitpulları gezdiren şahısların %99'u hırsız, gaspçi yolunu kaybetmiş çakal tipler. Dediğim gibi ben bu hayvanlardan korkuyorum ve benimde silahım olsa o korkuyla zarar verme potansiyelim yüksek. Allaha şükür bir sorunumda yok