ogulcankarsli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar, ana sorunuz olan diğer ülkelerin vergi kanunuyla ilgili malesef bir bilgi sahibi değilim. Cevap yazmak istememin sebebi yeni şirket kurmanızla alakalı nacizane birkaç bilgi paylaşmak. Çünkü bu konuyla ilgili uzun süre araştırma yaptım. İşinize yarayacağını umuyorum. Öncelikle şunu söyleyebilirim kosgeb yeni girişimcilere özel hibe yatırım destekleri veriyor. Bundan faydalanmanız için girişimcilik eğitimi almanız gerekiyor yaklaşık olarak 5 tam gün süren bir eğitim. İlgili sertifika adınıza tanımlanınca şahıs defteri kurup kosgebe projenizi yüklüyorsunuz. Onlarda sizi çağırıyor ve projenizi onaylıyorlar. Danışmanla çalışırsan ve ya mantıklı bir projeyle giderseniz hızlıca onaylanıyor. 300.000'e kadar geri almamak üzere hibe veriyorlar. Özellikle bilişim ve yazılım sektörünü çok destekliyorlar. Diyeceğim o ki siz bir yazılım firması olarak faaliyet alanınızı gösterirsiniz faaliyet alanı birkaç çeşit olabiliyor. Dropship yaptığınızda da size kimse neden bunuda yapıyorsun demez. Sadece donanım destekliyorlar. İlave olarak şirket kuruluş masraflarını, proje danışmanı tutarsanız onun masraflarını karşılıyorlar. Tüm donanımınızı yenileyebilirsiniz. Eğer şirketleşirseniz. Burada şirketten kastım şahıs defteri de şirket oluyor. Ek olarak 30 yaşın altındaysanız ilk sene sigorta priminizi devlet karşılıyor. Nerden baksanız 10.000'i geçkin karda burdan elde edebilirsiniz. Yalnız vergi olayının püf noktası şirket kurulunca başvuru yapmanız gerekiyor belirli bir süresi var o sürede başvurmazsanız kabul etmiyorlar. Konunuzla ne kadar alakalı oldu bilemedim ama bir şirket kurma girişiminde olduğunuz için işinize yarayabileceğini düşündüm. Bahtınız açık olsun.
Zamanınızı ayırıp böyle değerli bir bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. KOSGEBi de bir araştırayım o zaman ben.