Yerli araç almaya bakın, satışı kolay olur. Acemilik döneminde oluşabilecek sorunları da kaldırır, satışa etki etmez. Fiat ve hyundai grubu iyi bence. Fiat grunu multijet motorlu olursa 200-250binde bile alınabilir, tabii alırken baktırmak lazım. Renault grubu dizel olursa 150binden sonrası meçhul. Benzinli araçlarda 150bin üzeri de olsa, ekspertizde sorun çıkmazsa alabilirsiniz. Bu paraya alabildiğiniz en genç aracı almaya çalışın, eski araçlar honda da olsa toyota da olsa sizi masraflarıyla üzer (genel olarak söylüyorum). Araç tecrübeniz olmadıüı için daha çok üzülürsünüz, sorunlar gözünüzde büyüyebilir.
Linea yerine Albea bakabilirsiniz, daha küçük, derli toplu bir kasası var, ilk araç olarak daha uygun olabilir. 2005 sonundan 2012'ye kadar tüm kasaları aynı (2005 öncesi de sadece makyaj farkı var ama hem yaş sebebiyle hem de o makyajsızlarda tercih azalıyor), donanımsal özellikleri arasında çok fark yok, kliması olmasına dikkat edin. Linea 2007'den üretim bitene kadar kasa aynı (makyaj farkı var biraz). Bu kasalarla aynı seviyede Hyundai Accent Era'lar var, benzinli 2007-2008 düzgün bulabilirsiniz km derdi pek yok, taksiye girmemişse, ekspertizde motor vs düzgün çıkıyorsa 200.000'de de alınabilir, az yakan çok kaçan araçlardır ama bir sorunu var; kendi sınıfına göre çabuk hızlanır ve bunu bellei etmez. Renault grubundan clio bakılabilir, hatchback olanları kastediyorum. Symbol de olur ama motor km çok yüksek olmamalı, 150.000 sonrası satışı yavaşlar, çünkü motorun ne kadar gideceği kestirilemiyor 200.000'den önce motor isteyen çok Renault oluyor (takside 500-600binkm gider o ayrı ama sokaktaki insan öyle kullanmıyor).
Bunlar "gece babanın oğluna satarsın" denen, yani satağın zaman adambile aramana gerek yok denen, kolay satışı olan araçlar. Bunların hasarları satışı çok etkilemez, 1-2-3 değişende bile ya da sağı solu çizik sürtük bakılmamış olma durumlarında bile satışta zorlanmaz. Bakımlı bakımsız, hasar görmüş görmemiş fiyatı çok oynatmaz.