Saçı ve sakalı sadece dine ve hipsterlara özgür kılmanız ilginç geldi. Ben bu 2 gruba da dahil değilim fakat saç ve sakal bırakmayı seviyorum. Ayrıca çalışkan olduğumu da söyleyebilirim. Bir işi yapacağım diyorsam , elimden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışırım.
Evet insanların benim hakkımda ne düşündüklerini umursamıyorum çünkü ben o insanlar için değil kendim için yaşıyorum ama bu demek değilki çalışma ortamında kötü bir iletişim sağlıyorum.
Sizinde belirttiğiniz gibi koç grubu yaratıcı insan aramıyor , köle arıyor. Bu yüzden bırak dünyayı , Türkiye'de fark yaratabilmiş bir ürünleri yok. Osmanlı'nın son dönemlerinde hanedanın altınlarına çökmüş ve bu parayla fabrikalar kurup insanları köleleştirerek büyümüş bir şirketin büyümesini başarı öyküsü olarak anlatmayın lütfen.
Baska insanlarin sizin hakkinizdaki goruslerine onem vermiyorsaniz sizden bir takim uyesi olmaz. Ben kimseyi takmam insanlar kendilerini bana gore ayarlasin diyorsaniz hic bir sirket hem size para verip hem de duzenini sana gore ayarlamaz.
bir sirkette calismayi kolelik olarak goruyorsaniz kendi isinizde calisin. cunku size maas veren adamin sizden beklentileri olacaktir. ogrenciligimde saclarimi usturaya vurdururdum, iki kulagimda da kupe vardi. ve 20 sene once hala marjinal sayilirken dovmem vardi. ne kupelerim kaldi ne saclarimi usturaya vurduruyorum. cunku sosyal ortamim buna musait degil. kole de degilim kendi isimi yapiyorum. ama bir eleman aldigimda sigara icmeyen ve bakimli bir adami ya da kadini tercih ediyorum ben de. cunku eleman benim ticari faaliyetimi temsil eder. ve siradan insan gibi gorunmesini isterim. ergen gibi sekilli sac sakal, bakimsiz ya da fazla iddiali kiyafetler istemem. cunku bu adamin tipine gicik olacak musterilerim olabilir ve para.kaybederim. haci sakalli dindar adama laikler gicik olur, dovmeli kupeli adama dindar muhafazakar insanlar gicik olur. ulkucu biyikliya sosyal demokratlar, top sakalliya ulkuculer gicik olur. sonucta bu elemanin tipi bana para kaybettirir. o yuzden sakalsiz, duzgun sac trasi ve kumas pantolin gomlek gibi temiz tertipli bakimli bir eleman isterim.
son olarak. is hayatindan hic anlamadiginizi soyleyebilirim. size 10 milyon dolar verelim bu paradan enflasyonun 1 puan üzerinden kar elde edebiliyor musunuz gorelim. dunyada bir suru sirket aciliyor buyuk paralara ve cogu iflas ediyor. osmanli altinlarina coktuler insanlari somurerek buyuduler sozunuz cok cahilce. dunyada ve turkiye de binlerce sirket kuruluyor ve hepsi insanlari somuruyor ama hepsi koclar kadar buyuyemiyor. 3 kusaktir buyuyen uluslararasi dev bir sirketi ve kurumsallasmis bir aileyi antipatik buldugunuz icin son derece sacma yorum yapmissiniz. neymis koclar dunyada ve turkiye de fark yaratamadan buyumusler. bu ulkede bilimi teknigi rehber alma ve fark yaratana saygi gosteren destek veren bir kultur hic olmadi. adamlar sirketlerini kosullara gore yonetmisler ve bu ulke kosullarina uygun olarak calismislar.
koc ailesi ile bir bagim yok. ve dunya ekonomisindeki devasa zenginleri hic sevmem. cunku her dolar milyarderi 50 bin kisiyi fakirlige surukler. her dolar milyarderi afrikada daha fazla cocugun acliktan olmesine neden olur. cunku dunyada sinirli kaynaklar var ve ticari basari ile bu kaynaklar bir kisi ya da ailede toplandikca aslinda diger yuzbinlerce insandan eksiliyor. ama durmadan koc ailesini elestiren ve basarisiz ve dusuk gostermeye calisan bir zihniyet var.
bence sorunumuz koc gibi sirketler degil hayata bilimsel gozle bakmak yerine duygusal bakan insanlar. koc grubu gibi uzun zamandir faaliyet gosteren isletmelerin hareketlerini anlamak, cozumlemek kendi isimizde ve hayatimizda bu detaylardsn ilham almak gerekir. yoksa 50 senedir ayakta durabilen hatta buyuyen uluslararasi bir sirketin basari hikayesi olmadigini soylemek olgun bir fikir beyani degildir.