Arkadaşlar bugün tuhaf bir olay yaşadım.
Yaklaşık 15 sene kadar önce aynı yerde aynı olaya tanıklık etmiştim.
15 Sene önceki olay:
10-12 yaşlarındaydım. Evimiz köy yerinde, abilerim kendi açpında deri mont vs. üretirlerdi, bizim köyün geneli bu tür atölyeler ile fazla haşır neşir olmuştur.
Bizim atölyemiz de evin alt katında yan oda idi. Montların metal çıtçıt düğmelerini takmak için bir tür pres aleti kullanılır.
Bir gece 3 kardeş evde oturuyorduk, ben de oynamak için o aleti almıştım, yanımda duruyordu. Orta yerde dururken kendiliğinden aletin kolu kalkıp inmişti. O zamanlar biraz korkmuştum tabi.

Bugün yaşadığım olay ise:
Yine memleketteyim, bugün yeğenim ile aynı yerde oturmuş yemek yiyorduk. Yanımda büyük su matarası vardı. Aynı şekilde durduk yere kendi kendine mataranın menteşeli kapağı kalktı, 1 saniye karada havada durdu ve indi. Şaşırdık tabi. 2 dakika geçmeden kapak bu sefer 1 santim kadar tekrar kalktı ve indi.

Sonra da aklıma eskiden yaşadığım çıtçıt olayı geldi tabii. Aynı yerde iki ayrı cisim 15 sene aralıklarla aynı tepkiyi verdi.
Benim aklıma elektromanyetik bir alan oluşmuş olabileceği geldi. Hane halkı burada yaşıyor tabii. Bir zararı olur mu sizce?
Aynı tepkiyi verebilecek bir cisim yerleştirip videosunu çekmeyi düşünüyorum.
Burada bazı elektriksel olaylar var ise ne şekilde ölçümleme vs. yapabilirim?

Bu olayın üzerine gidersem boyutu ne olur? Siz olsanız ne yapardınız?

Bu arada bahsettiğim çıtçıt aletinin kolu bayağı ağır. Çok hızlı bir şekilde kalkmıştı. Şu URL' deki aletlerden: https://bit.ly/2Z3cPAa