Merhaba,
Ben de 2 gün önce bi macbook pro aldım adam almanyadan getirmiş biraz ucuza yakaladım güzel cihaz 2017-i7-512ssd-16gb ram piyasaya cok bakmadım en ucuz ilan dı 9k dan koymuş ilana 8.5k ya anlaştık cihaza baktım yerinde sıkıntı yok gece sıfırlamaya başladım cihazı sıfırladım ülke seçtikten sonra sap diye bir uygulama ve k.adı şifre istiyor bunu internet açıkken aşmak mümkün görünmüyor tr de böyle bir sorunla karşılaşmakta zor ama yabancı cihaz alıyorsan mutlaka buna dikkat et apple fatura olursa yardımcı oluruz dedi nereden alırsan al mutlaka fatura olsun elinde 😔 umarım böyle bir durumla karşılaşmazsın sap kurulu cihazlar uzaktan erişilebilir kitlenebilir ve yönetilebilir oluyormuş ekran görüntüsü de bırakıyorum dikkat edersin
SAP kurulumu muhtemelen bir şirketin İT departmanı tarafından kurulmuş bir kullanıcıdır, alırken windows daki gibi format atmış olursanız bir sorun kalmazdı.
İnternet bağlı iken CMD+R yapıp oradan disk izlencesinden sistemi silip tekrar kurmak isterseniz apple kimliğiniz ile birlikte kurulum yapabilirsiniz. Bir nevi recovery gibi düşünün fakat olmaz ise bir flash diske MOjave sistemi 10.14 yani sürümü yükleyip boot ederek de sorunu çözebilirsiniz. Eğer çözüm sağlayamazsanız yinede yardımcı olurum. İyi bayramlar.