KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir Macbook kullanıcısı olarak ben fikirlerimi kısaca şöyle ileteyim.

- Eğer hep windows vs. kullandıysanız ilk başta bir alışma süreci var ama bu sektördekiler çok kolay atlatıyor. En fazla birkaç hafta garipsersiniz.
- Bazı uygulamalar Mac OS için bulunmuyor. Genelde aynı özellikte farklı bir ürün kullanırsınız. Mesela en basiti Notepad++ yerine TextWrangler vs. onlarca farklı alternatif var. Baştan bunları kontrol etmenizi öneririm.
- Performans olarak hangi yıl olursa olsun memnun kalırsınız.
- Size tavsiyem 2013 öncesi laptoplara fazla bulaşmayın. Hem çok eski oluyor hem de ağırlığı 2-3kg arası, fan sesi var, bazen ısınma yapıyor. 2013 ve sonrası ise 13' pro için konuşmak gerekirse hafif, fan sesi yok denecek kadar az (flash kullanan site uygulamalarda var sadece onun da kalkmasına az kaldı). Performans ise mesela 2014 yılında aldığım makina ilk günkü gibi sağlam.

2013 ve sonrası bir macbook alarak belki 400-500 fazla ödersiniz ama uzun süre rahat edersiniz. Son olarak dikkat etmeniz gereken konu pil konusu diyebilirim. Benim cihaz mesela 2013 Lite diye geçiyor ve bu senenin başında pilini değiştirmiştim. Eskisine göre hızlı bitiyordu. Apple Store'da aldığım için direk 5 sene sonra götürdüm ve pil ücreti ödeyerek halettim. Fakat bana oradaki görevli 2013 Lite modelinin desteğini bu sene son olarak verdiklerini söylemişti. Daha eski cihazsa bilgin olsun destek alamayabilirsin.

Pil sorununun ikinci bir sorunu da şu. 2013 veya ona yakın yıllardaki bazı modellerde pil, klavye, touch pad hepsi tek parçadan oluşuyor. Bu yüzden apple store'da mesela pil ücreti ödeyerek resmen macbook'u yeniledim. Pil de aralarında en ucuz parça diyebilirim. Fakat garanti kapsamında değilse başka yerde 3 parça için çok fazla ücret ödersin. Bu sebeple ya pil durumu sağlam ya da hala Apple Store'da filan desteği olan cihazı seçersen iyi olur. Pil zaten düzgün kullanımda 5 yıl rahat dayanıyor. Sonrasında pile bağlı çalışınca 1 saat filan dayanıyor ben vakit varken değiştirdim. Macbook alırken pil devir sayısına vs., pille kullanım süresine bakmanı öneririm.
Teşekkürler