İnanın ki akranlarımın sahip olduğu ortalama problemlerin çok da ötesinde bir problemim yok. Ama söz konusu bir insanın mental sağlığı olunca düşüncesizce atılan bir yorum beni çok sinirlendirebiliyor. "Kendisi rahatsızlığının ve takıntılarının farkında olan birisi" söyleminiz bile olayın ne kadar uzağında olduğunuzu gösteriyor ayrıca. Her takıntı sahibi insan, durumunun farkındadır ancak düşüncelerini doğru yorumlayamaz ve yönetemez.Öte yandan hadi diyelim söz konusu şahıs bir şekilde bu yorumdan etkilenmedi, mevcut probleme sahip bir başka kişisinin yorumunuzla karşılaştığında ne olacak peki?
Tabiki sizde haklısınız. Bu konuya yazmak istememin sebebi kendimin de hali hazırda 4 senedir psikolojik tedavi görüyor olmam. Kronik depresyon tedavisi görüyorum bende ve maalesef çok ağır bir durumdan bugünlere geldim. Kendimden yola çıkarak yorum yazabiliyorum. Post kasmak gibi bir amacım yok. Söylediğiniz açıdan da bakacağım merak etmeyin. Gittiğim psikiyatristlerin bana anlattıklarını aktarıyorum yalnızca. İnsan doğası kendini iyileştirmekle uğraşır sürekli. Bu yorumları okuyan bir başka takıntısı olan kişi de yazılanları umursasa da umursama da varacağı nokta kendini iyileştirmek olacak. Çünkü zaman ilerledikçe genel toplum sağlığı iyileşme gösterir. Bunu uzun uzun anlatabilirim ama bunun yeri maalesef bu konunun altı değil şuanda. Lütfen içiniz rahat olsun.