cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam anonim ya da telifi olmayan içerikle çalışırsanız bu spam olmaz. Misal bir halk Türküsünü her sanatçı telif hakkı olmadan söyleyebilir. Fakat gerçekten sanatçı olan bu türküyü söyleyerek zirveye çıkarak şöhret olabilir. Ben de bahsi geçen sitemde 1800'lü yıllardaki eserleri ufak değişiklerle bu güne uyarlayıp yeniden teknik biçimde yayınlayabiliyorum. Bu benim özgün içeriğim olmuş oluyor. Bu şekilde bir çok tasarım için amerikan patent ofisinden telifimizi aldık. Anonim olmuş olan içerik veya görselleri herkes kullanabilir. Örneğin biri scroll saw hobisini biri bir forumda paylaşmıştır. Paylaşan kişi ticari düşünmüyordur. Telif hakkı öne sürmüyordur, alırsınız yayınlarsınız. Burada sıkıntı olan bu çekirge sürüsü birtanesi için 15 gün uğraştığımız eserimize ait görselleri dakikasında seri üretim bilmem kaç sitede bilmem kaç pinde kopyalıyor. Telif bildirimi gönderiyorsun bir de sana saldırıyorlar. Bizde gençliğimizde spamın dibine vurduk. Fakat hasbel kader telif hakkı sahibinin haklı itirazı yüzünden, içerik kaldırıldığında. Ya da bizden içeriği silmemizi istediklerinde emek sahiplerine saldıracak kadar insanlıktan çıkmadık. İçeriği sildik yolumuza devam ettik.

Nihayetinde bu saldırının ilk bir kaç günün ardından olan, siteler birbirinin benzeri. Pinterestte paylaşan hesaplar genellikle aynı. Yayıncı kodlarından hostnamelerinden falan bu zincirin halkalarının çoğunu bulduk. Pinterest ve Google üzerinden tekrar yüzlerce telif gönderdik. Bizim sitenin pintereste ciddi katkısı var. Bu yüzden bizim görselleri çalanları komple banlamış. Özellikle pinterest'te yerlerinde artık yeller esiyor. Şöyle söyleyim alexa 5000 içinde bir kaç siteleri vardı. Pinterestte 5-10 milyon gösterimi olan hesapları vardı, çoğu patladı. İlgili siteyle gelir elde edeceğimiz fazlaca kanal olduğu için böyle olacağını bilerek de savaş açtık. Müthiş bir Türk sözüdür hintliler bizim sakalımızı kesmeye çalıştı biz onların kolunu kestik.

Son söz biz r10.net'te farklı arkadaşlarla çalışıyoruz. Kimiyle çeviri işlerinde, kimiyle kod yazmada, kimiyle sunucu, güvenlik, optimizasyon işlerinde çalışıyoruz. Bu site sayesinde işlerimiz yürüyor. Taktik satanlarda, hiç kimseye gidin telif hakkı olan görseli kopyalayın dmca gelirse de gönderene saldırın demiyordur herhalde. Anonim veya telifi olmayan içerikle çalışmak herkesin hakkıdır.
Konuyu kendi sektörünüze göre yorumlayıp, sitemdeki görseli, yaptığım banneri, grafik tasarımını çalanlara "onlar da bizim kardeşimizdir, size saldırmadıkları sürece bir şey diyemezsiniz" tarzı bir açıdan yaklaşmışsınız. Tamam sizin saatlerce uğraşıp hazırladığınız içeriğinizi çalıyorlar ve siz bunda nasıl haklıysanız, forumda pinterest hırsızlığı yapanlara karşı tepki göstermek de benim o derece hakkım. DMCA ile uğraşmakla bitmeyecek şeyler bunlar. Onlar botla çekiyor, biz dmca'ya adsense'ye pinterest'e tek tek elle telif bildirimi atıyoruz.
Özetle, bu iş etik, edep, adap işi. O yapınca kötü, türk yapınca iyi olmuyor yani. Sitenizdeki noktayık kopyalayıp yapıştırsa bunun adı hırsızlıktır.
Çalışmalarınızda başarılar.