5 ay oldu bırakalı. Değişimleri anlatayım istiyorum.

Pozitifler Yanları

+ "Yediğim yemeğin tadını alıyorum" diyenlere inanmıyordum. Doğru arkadaşlar. Yemeğin tadı bile değişti. Daha derin tatları algılayabiliyorsunuz.
+ Gece uykumda birkaç kez uyanırdım. Şimdi kesintisiz uykuma devam ediyorum.
+ Sabah kalktığımda boğazım tahriş olmuş veya balgam dolu oluyordu. Nefes kalitesi düşüyordu. İnsanın en önemli gereksinimi bile yarım yamalak aldığımı fark ettim.
+ Devam etseydim son zamlardan sonra aylık 555₺ veriyor olacaktım. Bende bir süredir sigaradan kalan parayla kendimi şımartıyorum. "Ulan sen bunu başardın, al o zaman sana ödül" deyip hediyeler alıyorum. Bunu da kesip artık biriktirmeye başlayacağım.
+ İnsanların yaklaşımı değişti. Sigara içtiğim zamanlar kokuyu fark edemediğim için garip gelirdi. Bıraktıktan sonra anladım ki iğrenç bir kokuya sahip.
+ Diş temizliği büyük ölçüde değişti. Önceden iç kısımlar siyahlaşıyordu. Artık temizlik yaptırdıktan sonra çok uzun sürelerce temiz kalıyor.
+ Hastalık süreçlerinin kısaldığını düşünüyorum. 2 hafta süren grip süreci, 1-2 günde tamamen geçiyor.

Negatif Yanları

- Sigara içen insanlar o kadar itici geliyor ki size, uzaklaşmak istiyorsunuz ve kendinizden utanıyorsunuz "ben bunu nasıl içtim ?" diye. Kokusu gerçekten çok ağır.
- İlk bıraktığınızda büyük bir boşluk oluşuyor. Eliniz ağzınıza sürekli gidiyor. Ama bunu aşamayıp, bir şeyler yemeye devam ederseniz sigaraya başlama oranınız yüksek.
- İştah ve tat duygunuz geliştiği için kilo almanız muhtemel. Ortalam 3-4 kilo aldım. Sigarayı bıraktıktan sonra abur cubur veya yiyeceklere yönelmediğim için çok fazla kilo aldığımı düşünmüyorum. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim.
- Ortamlarda canınız çekiyor. Bu kadar zaman oldu hala canım çekiyor ortamlarda. Çok nadirde olsa 1 tane falan yakıyorum içen biri varsa yanımda. Onu içmek çok zor geliyor. Ve ertesi gün uyandığımda boğazımda tahrişi hissedebiliyorum.

8-10 sene kadar içtim. En son 1.5-2 paket seviyelerine kadar çıktım. He şunu da söyleyeyim "günde 1-2 tane içiyorum ne olabilir ki ?" diye düşünen arkadaşlara: bende böyle düşünüyordum. En son 2 paketlere kadar geldim. Lütfen bu alışkanlığınızı da sonlandırın. En son bıraktığınızda hiç gerek olmadığını anlayacaksınız. Sağlığı da geçtim artık parasal yönden çok yararı var. 555₺ benim oturduğum evin kira ve aidat parası. Keşke 30-40₺ falan olsa da sigara fiyatları, herkes artık lanet edip bırakabilse