Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir taksi plakası neden 1.5 milyon ederki. Hangi akla hizmetle? Banane o parayı verdiyseler. İsterse 10 milyon versinler ben hizmet kalitesine bakarım. Taksiciler de o hizmet kalitesi yok.
sende günde 12 saat direksiyon sallayıp evine boş dönersen eğer kimseye kaliteli hizmet veremezsin,bu iş en baştan kalitesiz sunuluyor son basamak olarak araca binen yolcuda bundan ister istemez nasibini alıyor ama doğru ama yanlis.

xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana ne senin plakandan. Uber gibi hizmet verin de biz de uberi savunmayalım. Boş boş yorum atıyorsun.
boş olan yorumdan sen alacağını almışsın, benim sana diyecek bişeyim yok.

KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farklı şehirlere gittiğimde toplu taşıma yerine hep taksi kullanırım. İzmir içinde aracımı kullandığım için Taksi`ye pek fırsat olmuyor. Fakat insanların eleştirilerini anlamak yerine hala hayatları boyunca yılda 2 kez taksiye binip kendini birşey sananlar diye cümle kuruyorsan ve taksi plakası sahibiysen kusura bakma bugün olmasa yarın kaybeden olacaksın. Taksicilere neden bu kadar tepki var ? Arkadaşın dediği gibi neden herkes Uber`e koştu ? Diyorsan ki Uber kullanan kitle azınlıkta, o zaman niye bu kadar yaygara yapıldı, sağa sola saldırıldı ? Özeleştiri yapın. İstanbul`a her geldiğimde daha fazla nefret ediyorum. Havaalanından taksiye binersin, taksici için kısa mesafedir bir ton tafra trip yapar, ben o kadar sıra bekledim diye. Taksimden taksiye binmek istersin Türksün diye kabul etmez. Otelden taksiye binip havalanına gidersin abi 10 lira bagaj parası ateşler misin der. Diğer turistik mekanlarda turist kovalayanları saymıyorum bile. Ondan sonra vay efendim ben 1,5 milyona plaka aldım. 1.5 milyona plaka aldıysan şoförüne söyle adam gibi yapsın işini, ya da işini adam gibi yapmayan meslektaşlarınıza tepki gösterin ki bizlerde her meslekte çürükler olabiliyor diyip geçelim. Uber`e gösterdiğiniz tepkinin %1`ini Taksicilik mesleğinin adının bu hale gelmesine sebep olanlara gösterseydiniz zaten insanlar ilk fırsatta alternatiflere kaçmazdı.
insanların çoğundaki beyinlerine yerleşmiş yıkılmaz bi on yargı varsa oda senin gibi düşünenlerden ibaret, ayrıyeten bu dolandiranlar ve sapıklık yapanlara ben hiç rastlamadım çevrem ve ailemle aynı sektördeyim. Taksiyi de sürekli kullanan biri olarak bu belirttiğin sorunlarla ben neden karşılaşmiyorum acaba neden?
Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O sadece tıp kitabı alanla almayanın durumuna benzer, ya da modern tıp okuyanla alternatif tıp okuyanın durumuna benzer. İkisi de doktordur. Taksi/&UBER işi öyle değil. UBER bu piyasaya yeni bir standart getirecekti, müsaade edilmedi. Devlet bu işi bağlayabilirdi, bağlayamadı. Ama zannetmeyin ki bu iş bitti, ben zannetmiyorum. UBER bir anda olabilecek bir şey değildi, bir adım oldu, geçici bir adım, sonrakinin ayak sesi gibi bir şey. Çünkü bu milletin kaliteli hizmet almaya hakkı var. Ailede en az 6-7 taksi plakası olan, en az 6-7 kişinin kendi aracına şoförlüğe de çıktığı biri olarak diyorum ki; bu taksi plakası 1,5 milyon olmakla taksi işi kaliteli olmuyor. 1,5 milyon demek para demek, biraz da hi,zmet tarafına bakılması lazım, bakılmıyor. UBER'i bir kalite sistemi olarak taksi odaları kursun, belediyeler kursun, yapamıyorlar kardeşim. Herkes elindeki plakanın derdinde. Bu işe bakacak olan da o plakaya çare bulmadığından iş ilerlemiyor. Netice, yukarıda arkadaşlar özellikle büyükşehirlerde taksilerin durumunu örneklemiş, ben tekrar etmeyeyim.
madem az çok bu işe hakimsin bu problemin uber kendi kendine tek taraflı yapmış olduğu bi kapatma değildi. Filo kurup 20 tane araca 2 şöför koyupta 40 kişinin üzerinden geçinip sonrasında bağlama yasası çıkınca işten atan filo sahipleri oturdukları yerden günlük araç başına 140 TL hasılat alanlara Uber nasıl dayansın peki? bilerek araç bağlatanlar bi tek TR de olan XL sahipleri.
WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Acaba neden insanlar uber çıkar çıkmaz taksiyi bırakıp, koşa koşa uber'e gitti ona bir bak istersen. Adli sicil kaydı çarşaf çarşaf olan, kısa mesafe almayanlar, yolu dolandırıp uzatanlar, müşteriye hayvan gibi davrananlar, müşteriye sormadan araç içinde sigara içenler, kadına sarkıntılık edenler daha neler neler.
Adam gibi işlerini yapsalardı kimse uber'e gitmezdi, biz neyin ne olduğunu biliyoruz merak etme. Her gün adliyeye taksicilerin d-olandırıcılık, darp davaları geliyor. Bindiğin zaman sanki bedava taşıyormuş gibi bi muameleler falan, umarım tekrar bir alternatif çıkar yine taksiciler kıvranmaya başlar.
Şu ülkede henüz vergisiz bi işlem yapılamayacağını bi çok insanın bilmesi gerekiyor. Sen gelecen 100k Vito alican günlük 800 TL ile 1k TL aralığında para kazanacan ve sadece aracın Mtvsi ile kurulan dandik bi şahıs şirketi vergisiyle ayda 30 bin TL para kazanacaksın buna kim inanabilir merak ediyorum.

Son olarak tüm alıntı yapanlara şunu söylemek istiyorum yurt genelinde herkesin yaptığı iş dört dörtlük değil mi?