Öncelikle Selamlar ve Hayırlı Cumalar...
Tek Adsense Hesabımda 2 adet aynı sektörde web sitem bulunuyor
ilk eklediğim
xxxxxxxxx.com adresinde reklam EG Görüntülenebilir(Kapsam) oranı %47 ile %52 arasında değişiyor. günlük 42 bin / 48 bin arasında ziyaretçisi var
ikinci eklediğim web sitesi 1. site ile içeriği benzer teması / link yapısı / sayfa başlıkları farklı kodlaması bile farklı ama konu görünümü 1.site ile css olarak aynı isimli değil ama tasarımsal görünümü birebir aynı reklam yerleşimleri birebir aynı ama gel gelelim reklam EG Görüntülenebilir(Kapsam) oranı %22'lerde geziyor günlük ziyaretçisi 320 ile 360 arasında her geçen gün %10 gibi bir ivme ile artıyor.
bu durumda şöyle bir düşünceye kapıldım acaba her iki sitenin aynı adsense hesabında bulunmasından dolayı mı 2. site kapsamı düşük ? yani google site olarak değilde hesaba göremi reklam yayınlayıpta içerisindeki sitelere yayıyor bilmiyorum çok kafam karıştı sizce farklı bir bağımsız adsense hesabı açıp 2. siteyi oraya mı aktarsam
son olarak Adsense Ayarları fabrika ayarı neyse o reklam ağlarını duruma göre kontrol edip pasif yaptığımda gelir düşüşü yaşıyorum o yüzden fabrika ayarlarına ellemiyor son olarak site dilleri İngilizce / 1. site Amerika merkezli sunucuda 2. site London merkezli sunucuda ve domain isimleri birbiriyle alakası yok.
Güzel ve yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum
Sanırım kimse çözemedi