O insanlardan biri de benim.
Ayrica son zamanlarda profilimde "ingiltere subesi" ne cok fazla kisi takti, bazilari dalga gecti. Satir aralarinda laf yetistiriyorlar. Sen ingiliterende kal, sen orda kralicene boyle yap soyle yap diye.
Bu gerizekali toplum yuzunden Turkiyeden gitmek
zorunda kaldim.
Haksizliga karsi geldiginde insanlar sana destek cikacagina kostek oluyor. Sesini duyuramiyorsun, insanlar bildigin celladina asik olmus, daragacinda asilmaya bekleyen mahkumlar gibi. Haksizliga karsi savasma takadi kalmadi artik.
Bu haksizliktir dedigin anda vatan hainisin. Bugunun kahramani yarinin haini, bugun haini da yarinin kahramani olan bir ulke oldu malesef.
Turkiyede evim vardi, sirketim vardi, en onemlisi arkadaslarim vardi. Her seyi birakip gittim.
Aylik Kazandigimiz para bir beyaz yakalinin
yillik maasindan fazlaydi. Esek yukuyle de vergi veriyorduk istesek de istemesek de cunku hersey banka araciligiyla yapiliyor, hersey kayit altinda tutuluyordu. Vergi vermeye karsi degildim asla. Sadece verdigin verginin karsiligini alamayinca, hak aradiginda aptal yerine konulunca, yarindan ne olacagi belli olmayinca artik bu is buraya kadar deyip Ingiltereye geldik Ankara Antlasmasi ile.
Burda aylik giderlerimiz her sey dahil minimum 3000£ civari (kira fatura yeme icme vs). Yani ortalama 20bin TL. Evet TL ile hesapliyorum cunku benim nerde olduguma bagimsiz olarak kazandigim para ayni para, ingiltereye geldim paund ile kazanacagim diye bir olay yok kisacasi.
Peki ben niye Turkiyede 10bin tl ile bile kendi evimde kral gibi yasamak varken, kalan 10.000 tl ile istedigim ulkeye her ay tatil yapmak varken Ingilterede 20-30bin tl odeyerek siradan bir hayat yasiyorum, yasamak zorunda birakiliyorum? Sebebi yukarida bahsettigim insanlar malesef.
Ben Turkiyeye bir gun donmek umuduyla gitmek zorunda kalan o genclerden biriyim.
Neyse, ben isime doneyim. Iyi geceler