R10'da hit konular: Suriyeliler, vergiler, zamlar.
Bu ülkede yaşamıyorsa,
GÜNDELİK YAŞAMDA DA BU TARZ KONULARIN HİT OLDUGUNU okursunuz, Bu ülekde yaşıyorsanız yine
GÜNDELİK YAŞAMDA DA BU TARZ KONULARIN HİT OLDUGUNU yine bilirsiniz. Galiba arkadaşların bahsettiği vergi kaçıran taraftansınız

Acı gerçek hocam, malesef hep bizim taraftan yontuldugu için her zaman her yerde bu tarz konular hit olmaya devam edecek. Çünkü burası bir ticaret forumu ve
paranın döndügü paranın geçtiği her yerde fahiş fiyatlar koyun olmayan herkesi ilgilendiriyor
Bu ülkede doktor, kuyumcu, dişçi, nakliyeci vs sıcak para ile çalışan herkes sistematik olarak vergi kaçırdığı için devlet elini dolaylı yoldan cebe sokuyor.
Yani doktor bey muayenesinde 500 liraya hasta bakıp sene sonunda yanında çalıştırdığı sekreter kadar vergi ödüyor.
Devlet de o doktor bey lüks arabaya binmek istediğinde, hop bir araba da bana alacaksın, bir de hem kendin araban, hem de bana aldığın araba için de ayrı ayrı kdv ödeyeceksin diyor.
Yani verginin de vergisini alıyor, KDV araca ÖTV eklendikten sonraki fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Oysa ÖTV'nin kendisinin yarattığı herhangi bir katma değeri yok.
Burada yazık olan, vergi kaçıramayan, sıcak para ile değil, bankalar üzerinden iş yapıp tam olarak vergisini ödeyen adamlara oluyor.
Ben hem vergimi tam ve zamanında ödüyorum, hem de devletin vergi kaçıranlardan para toplamak için uydurduğu ÖTV ödüyorum.
Ülkede ağır hasarlı arabalarının onarılıp satılıp yollara çıkmasının nedeni de devletin bu fahiş vergi politikası.
Güzelce açıklamışsın hocam. Eline sağlık. işte olayıntüm özeti budur... Yolardaki ölüm canavarı şahin doğan kartal gibi tenekelerin hayatlar almaya sıfr ötv ve ötv li fiyatın kldvli olarak alınamsından meydana geliyor.