Muhtemelen siteniz 12-13 temmuzda gelen güncellemeye takılmış.
Güncelleme kaynağına nereden ulaşabilirim?
Eğer etiket sayfasına gelen kullanıcı, aradığını bulamıyor ve çıkıyorsa, etiket kullanımınız hatalı demektir.
Bunu şöyle düşünün.
Ben TÜPLÜ DALIŞ hakkında bir blog yazıyorum diyelim. Dalış lokasyonları, en iyi dalış programları, dalış turları gibi birçok yazı yazıyorum dalışla ilgili.
DALIŞ KIYAFETLERİ ve DALIŞ EKİPMANLARI benim ana konum olan "Dalış" ile doğrudan ilgisi olan içeriklerdir. Fakat bunlarla ilgili farklı makalelerde, farklı bilgiler veriyorum diyelim. İşte o zaman, yazıda "dalış ekipmanları" diye etiket oluşturmalıyım. dalış ekipmanı hakkında bilgi verdiğim tüm yazılarda bu etiketi kullanmalıyım ki, kullanıcılar bu etiket sayfasına girince "dalış ekipmanları" hakkında tüm bilgileri görsün. Bir kategori gibi düşünün bunu.
Buradaki temel mantık, TEZ yazan insanların, "kaynak" arayışıdır. Bir konu ile ilgili ne kadar veri varsa, ulaşabilmeleri gerekir. Kategori yapısı ve etiket yapısı da bu yüzden Wordpress ve Joomla gibi içerik yönetim sistemlerinin temelini oluşturur. Siz sırf arama potansiyeli var diye bir kelimeyi etiket olarak yazıya tanımlarsanız, gelen ve aradığını bulamayarak çıkan kullanıcı sayınız artacaktır. Bu gibi durumlarda, etiket olarak değil, All in one SEO veya benzeri bir eklentinin size sunduğu "keywords ve description" alanlarını tercih etmelisiniz bu kelimeleri vurgulamak için.
Etiket sayfaları e-ticaret siteleri ve blogların, en önemli sayfalarıdır aslında.
Haklısınız ancak içerikler eski olduğu için son paragrafta yazdığınız gibi potansiyeli yüksek kelimeler dahil edilmiş bundan dolayı giren aradığını bulamayıp çıkıyor. Ben de kaldırma gereği duydum etiket sayfalarını
Hocam gösterim düşüşü de olmuş. Ziyaretçi aldığınız kelimeler artık aranmıyor olabilir. WM tools ekranında ortalama konumda da düşüş oldu mu?
Merhaba, çok bir düşüş söz konusu değil şöyle bir grafik görüntülüyorum =>
http://prntscr.com/oq0l3e