Merhaba,
Yakın zamanda bir wordpress site üzerinde seo optimizasyonu çalışması gerçekleştirdim. 8 saniyede açılan site şu anda 2,8 sn lere kadar düştü ve site içerisine google'ın seveceği içindekiler, fiyat tabloları vb. ekledim. Aynı zamanda wordpress sitelerin görselleri ve etiket sayfalarını indexlemesini engelledim sadece yazılar,sayfalar ve kategoriler sayfalarının index almasını sağladım. Bu güncellemeleri 1 buçuk ay içerisinde gerçekleştirdim.
Geçtiğimiz 1 ay içerisinde yüksek oranda gösterim ve ziyaretçi düşüşü gerçekleşmekte. =>
http://prntscr.com/opyf2d
Bunun nedeni ne olabilir? Nerede yanlış yapıyorum?
Teşekkür ederim cevabın için. Peki doğru bir hareket mi yaptım etiket sayfalarını kaldırmalta?
Teşekkürler yorumunuz için. Görsel engellemesi derken şöyle dizini engelleme değilde wordpress attachment olarak sayfa gibi gösteriyor onu engelledim yoksa görsellerde çıkmaya devam ediyor. Etiket sayfalarını da engelledim kaldırdı google tüm sayfaları tekrar açmam problem yaratmayacak mı? Birde birçok etiket sayfalarına google üzerinden gelip aradıkları sonucu bulamadıkları zaman çıkıyorlar bu olumsuz bir etki değil mi?
Eğer etiket sayfasına gelen kullanıcı, aradığını bulamıyor ve çıkıyorsa, etiket kullanımınız hatalı demektir.
Bunu şöyle düşünün.
Ben TÜPLÜ DALIŞ hakkında bir blog yazıyorum diyelim. Dalış lokasyonları, en iyi dalış programları, dalış turları gibi birçok yazı yazıyorum dalışla ilgili.
DALIŞ KIYAFETLERİ ve DALIŞ EKİPMANLARI benim ana konum olan "Dalış" ile doğrudan ilgisi olan içeriklerdir. Fakat bunlarla ilgili farklı makalelerde, farklı bilgiler veriyorum diyelim. İşte o zaman, yazıda "dalış ekipmanları" diye etiket oluşturmalıyım. dalış ekipmanı hakkında bilgi verdiğim tüm yazılarda bu etiketi kullanmalıyım ki, kullanıcılar bu etiket sayfasına girince "dalış ekipmanları" hakkında tüm bilgileri görsün. Bir kategori gibi düşünün bunu.
Buradaki temel mantık, TEZ yazan insanların, "kaynak" arayışıdır. Bir konu ile ilgili ne kadar veri varsa, ulaşabilmeleri gerekir. Kategori yapısı ve etiket yapısı da bu yüzden Wordpress ve Joomla gibi içerik yönetim sistemlerinin temelini oluşturur. Siz sırf arama potansiyeli var diye bir kelimeyi etiket olarak yazıya tanımlarsanız, gelen ve aradığını bulamayarak çıkan kullanıcı sayınız artacaktır. Bu gibi durumlarda, etiket olarak değil, All in one SEO veya benzeri bir eklentinin size sunduğu "keywords ve description" alanlarını tercih etmelisiniz bu kelimeleri vurgulamak için.
Etiket sayfaları e-ticaret siteleri ve blogların, en önemli sayfalarıdır aslında.